Γερμανία: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από πέντε χώρες

Νέα δραστικά μέτρα ειδικά όσον αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό υιοθετεί η Γερμανία, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση των παραλλαγών του Sars-Cov2 που φέρονται πιο μεταδοτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

Σήμερα το απόγευμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από αύριο Σάββατο και ισχύει έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση.

Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους. Όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.

«Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η (βρετανική) μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.