Γερμανία: Χαστούκια στα σχολεία εξαιτίας του “Squid Game”

Οι ενήλικες ανταγωνίζονται σε παιδικά παιχνίδια, ο χαμένος πρέπει να πεθάνει. Αυτό είναι το θέμα της σειράς “Squid Game” του Netflix που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή. Τώρα αποδεικνύεται ότι οι μαθητές αναπαριστούν τη σειρά – στο Άουγκσμπουργκ με χαστούκια και προσβολές. Η σχολική αρχή αντιδρά.

Στα σχολεία του Άουγκσμπουργκ υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μαθητών εξαιτίας της σειράς του Netflix “Squid Games”. “Παρατηρούμε ότι τα παιδιά μιμούνται τα παιχνίδια της σειράς.

Κατά τη διαδικασία, οι μαθητές χαστουκίζονται ή προσβάλλονται”, αναφέρει η Michaela Zipper, σύμβουλος εκπαίδευσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη σχολική περιφέρεια.

“Τα παιδιά δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις ψυχολογικές συνέπειες αυτού”, ανησυχεί η παιδαγωγός. Παρόλο που η σειρά δεν κυκλοφορεί για κάτω από την ηλικία των 16 ετών, την παρακολουθούν ήδη παιδιά του δημοτικού σχολείου.

“Υπάρχουν ήδη οι λεγόμενες κάρτες πρόσκλησης που κυκλοφορούν μεταξύ των μαθητών για τέτοια παιχνίδια, καθώς εμφανίζονται και στη σειρά”, συνεχίζει η Zipper. “Έχουν επίσης σταλεί επιστολές στους γονείς σχετικά με αυτό, αλλά αυτό δεν βοηθάει γιατί ορισμένοι γονείς δεν καταλαβαίνουν”.

Το TikTok και το Instagram δείχνουν το δρόμο

Το πρόβλημα είναι ότι οι μιμήσεις των παιχνιδιών της σειράς μπορούν πλέον να προβληθούν στο TikTok ή στο Instagram. “Φυσικά, αυτό ενθαρρύνει τη μίμηση”, λέει η Zipper.

Εν τω μεταξύ, πολλοί εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν με τις σχολικές αρχές. Αντιδρούν τώρα με δύο ειδικές ώρες διαβούλευσης για εκπαιδευτικούς, στις οποίες δίνονται συμβουλές για την αντιμετώπιση του φαινομένου: “Οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται να δημιουργήσουν έναν παιδικό λογαριασμό και να μπλοκάρουν τον λογαριασμό στο Netflix με ένα pin.

Και θέλουμε να διδάξουμε πώς να μιλάμε στα παιδιά για τη σειρά. Επειδή η απαγόρευση δεν βοηθάει καθόλου. Το μόνο που κάνει είναι να ενθουσιάζει τα παιδιά ακόμη περισσότερο”.

Το χαστούκι στο πρόσωπο αντικαθιστά τον θάνατο

Η βάση των διαγωνισμών της σειράς είναι παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια. Για παράδειγμα, κάποιος στέκεται απέναντι από τους άλλους παίκτες και μετράει δυνατά πριν γυρίσει απότομα. Οι υπόλοιποι έχουν κρυφτεί και πρέπει να σταθούν σαν αγαλματάκια.

Όποιος κινείται χάνει. Στη σειρά του Netflix, ο χαμένος πρέπει να πεθάνει- στην αυλή του σχολείου, αυτό αναπαράγεται τώρα με ένα χαστούκι στο πρόσωπο.

Το φαινόμενο απασχολεί πλέον και την αστυνομία του Άουγκσμπουργκ: Εκτός από τις κάρτες προσκλήσεων που διανέμονται στα παιδιά, βρέθηκαν επαγγελματικές κάρτες προσκλήσεων σε τουλάχιστον τρία σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες

Σε αυτές τις κάρτες είχε τυπωθεί ένας κωδικός QR, ο οποίος οδηγούσε σε έναν ιστότοπο στον οποίο διεξαγόταν αντίστροφη μέτρηση, εξήγησε το αστυνομικό τμήμα της Βόρειας Σουαβίας.

Λόγω των καρτών, οι μαθητές ανησυχούσαν ότι κάτι θα μπορούσε να συμβεί στα σχολεία. Ανήσυχοι γονείς και υπάλληλοι του σχολείου επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι ήταν νεαροί άνδρες που ήθελαν να ξεκινήσουν μια διαφημιστική εκστρατεία με τις κάρτες. “Δεν το σκέφτηκαν καθόλου”, εξήγησε το αρχηγείο της αστυνομίας.

“Αλλά ξεκαθαρίσαμε στους νεαρούς άνδρες ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται, πρέπει να αναλάβουμε δράση”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι νεαροί αντιμετωπίζουν τώρα διαδικασίες για διοικητικά αδικήματα, επειδή δεν εξήγησαν στις κάρτες ή στην ιστοσελίδα ποιος ήταν πίσω από την ενέργεια αυτή. Ωστόσο, ο νόμος περί Τύπου προβλέπει ένα αποτύπωμα για τα έντυπα.

Προβλήματα στις σχολικές αυλές και σε άλλες χώρες

Το “Squid Game” είναι η πιο επιτυχημένη σειρά του Netflix όλων των εποχών. Σε εννέα επεισόδια, αφηγείται την ιστορία σχεδόν 500 ανθρώπων, οι οποίοι είναι όλοι υπερχρεωμένοι.

Ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε φαινομενικά ακίνδυνα παιδικά παιχνίδια για να κερδίσουν εκατομμύρια σε χρηματικά έπαθλα. Όμως ο μακάβριος διαγωνισμός δεν επιτρέπει δεύτερη ευκαιρία: όσοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στον επόμενο γύρο, σκοτώνονται αμέσως.

Η διαφημιστική εκστρατεία εξαπλώθηκε γρήγορα μεταξύ των παιδιών και των νέων σε πολλές χώρες. Έχουν ήδη σημειωθεί μάχες σε σχολεία στη Σουηδία, το Βέλγιο, την Αγγλία και την Ιταλία, μεταξύ άλλων.

Το Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας του κρατιδίου της Βαυαρίας παρακολουθεί την κατάσταση και εξετάζει προληπτικά μέτρα, και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας.

Με πληροφορίες από br.de

Δείτε επίσης

Χρήσιμα: 8 αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.