Γερμανία-DM: Έρχεται το αυτοδιαγνωστικό τεστ για το σπίτι

Το λιανικό εμπόριο, η γαστρονομία και ο τουρισμός περιμένουν ανυπόμονα. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού πρόκειται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο.

Η αλυσίδα ειδών υγιεινής dm θέλει να παραδώσει τα κιτ αυτοδιαγνωστικών τεστ από τις 9 Μαρτίου.

Καρλσρούη – Η αλυσίδα dm πρόκειται να ξεκινήσει την πώληση γρήγορων τεστ για ατομική χρήση. Τα αντίστοιχα τεστ της μάρκας Boson αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τις 9 Μαρτίου, “αρχικά στο διαδίκτυο και έπειτα πολύ σύντομα στα περίπου 2000 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε εκπρόσωπος του dm τη Δευτέρα.

Θα είναι η πρώτη εταιρεία σε εθνικό επίπεδο που μπορεί να παρέχει τα κατάλληλα κιτ τεστ για προσωπική χρήση.

“Τα σχολεία και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας θα πρέπει να μπορούν να δέχονται παιδιά τακτικά ξανά, γι’ αυτό θα προσφέρουμε τα τεστ όσο το δυνατόν φθηνότερα”, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του DM Sebastian Bayer.

Είναι “σημαντικό η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Η αλυσίδα δεν ανέφερε αρχικά συγκεκριμένες τιμές για το κιτ τεστ του κινέζου κατασκευαστή. “Βρισκόμαστε ακόμη σε συνομιλίες”.

Επομένως, “αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης”, δήλωσε ο Bayer.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεισφέρει στο κόστος

Ωστόσο, η τιμή για ένα συγκρίσιμο γρήγορο τεστ είναι μεταξύ πέντε και δέκα ευρώ. Στους βιομηχανικούς κύκλους, αυτό σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να συνεισφέρει στο κόστος.

Αλλά το dm δεν ήθελε να το σχολιάσει αυτό.

Τη Δευτέρα, το dm δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως την ποσότητα παράδοσης. Η εταιρεία, με έδρα την Καρλσρούη, άφησε επίσης αρχικά ανοιχτά τα όρια ποσότητας.

Το ποσό παράδοσης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, διότι δεν είναι σαφές “εάν θα επιτρέπονται περαιτέρω αυτοδιαγνωστικά τεστ τις επόμενες μέρες”. Ωστόσο, καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλισθεί η “υψηλή διαθεσιμότητα”.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (BfArM) εξέδωσε ειδικές εγκρίσεις για τρία προϊόντα για χρήση στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του Boson.

Κατά τη διάρκεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, τα άτομα εισάγουν ένα στυλεό περίπου 2,5 εκατοστά στη μύτη τους και παίρνουν ένα δείγμα. Το επίχρισμα τοποθετείται στη συνέχεια σε σωλήνα. Το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο μετά από 15 έως 20 λεπτά.

Εκτός από το dm, άλλοι λιανοπωλητές εξετάζουν επίσης τις πωλήσεις κιτ τεστ. Το Aldi Süd θέλει να ξεκινήσει την πώληση “σύντομα”, εξήγησε ο γίγαντας λιανικής.

Το Edeka προετοιμάζει επίσης τα κατάλληλα βήματα, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πιθανή έναρξη πωλήσεων.

Τα Lidl και Rewe ανακοίνωσαν επίσης ότι προσπαθούν να επεκτείνουν τη γκάμα τους.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας, τα γρήγορα τεστ αποτελούν κεντρικό στοιχείο.

Κυρίως οι τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η γαστρονομία και ο τουρισμός, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, έχουν μεγάλες ελπίδες για αντίστοιχες εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον κλάδο, αυτό θα επιτρέψει στα καταστήματα και στα εστιατόρια να ανοίξουν πιο γρήγορα και με ασφάλεια.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.