Γερμανία: Η Bundesrat εγκρίνει καινοτομίες στον ενεργειακό νόμο

Σήμερα, Παρασκευή, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από αλλαγές στην ενεργειακή νομοθεσία. Στόχος είναι η ανακούφιση των πολιτών, αλλά και της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση. Επιπλέον, έχει ανοίξει νομικά ο δρόμος για την επιτάχυνση της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Bundesrat ενέκρινε αρκετές τροποποιήσεις στον ενεργειακό νόμο, τον οποίο η Bundestag είχε ψηφίσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αλλαγές αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Λιγότερος ΦΠΑ για το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση στη Γερμανία

Μεταξύ άλλων, τα ομόσπονδα κρατίδια ψήφισαν υπέρ της προσωρινής μείωσης του φόρου προστιθέμενης αξίας για το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.

Ο συντελεστής πρόκειται να μειωθεί από 19% σε 7% για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του δικτύου φυσικού αερίου, με περιορισμό έως το τέλος Μαρτίου 2024.

Αυτό θα ισχύσει επίσης για την τηλεθέρμανση, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την τροφοδοσία πολλών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Προώθηση της ανεξαρτησίας από την ενέργεια της Ρωσίας

Περαιτέρω νομικές αλλαγές εξυπηρετούν την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, βιοαέριο και χερσαία αιολική ενέργεια βραχυπρόθεσμα, προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Michael Kellner μίλησε για ένα σημαντικό μήνυμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού στη Γερμανία.

Με τη νομοθετική δέσμη μέτρων, η Γερμανία αποσυνδέεται περαιτέρω από τις ορυκτές πηγές ενέργειας από τη Ρωσία, δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων.

Για να τεθούν σε ισχύ οι τροποποιήσεις, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ πρέπει να τις υπογράψει ως νόμο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης