Γερμανία: Έρχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊού αποφάσισε τη Δευτέρα να εισαγάγει ένα ψηφιακό δελτίο εμβολιασμού για χρήση σε κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας BILD στη Γερμανία, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί μέρος της επέκτασης του ηλεκτρονικού μητρώου ασθενών για κινητές συσκευές.

Αυτό θα επιτρέπει σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί να γίνουν δεκτοί σε συναυλίες ή εστιατόρια, για παράδειγμα.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα είναι πριν τον Ιανουάριο του 2022.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών, Thomas Mertens, είναι ανοιχτός στο έργο, το οποίο συζητείται εδώ και πολύ καιρό.

Στους ιδιωτικούς τομείς, όπως “σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, σίγουρα μπορώ να φανταστώ τέτοια αποδεικτικά στοιχεία”, δήλωσε ο Mertens στην εφημερίδα BILD.

“Έχει ήδη εισαχθεί πολλές φορές διεθνώς, οπότε δεν μπορούμε εμείς να το αποτρέψουμε”.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, το εύρος των εμβολιασμών να είναι επαρκές. Αλλά αυτό θα πρέπει να είναι πιθανό με την καθυστερημένη ημερομηνία έναρξης το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD από κυβερνητικούς κύκλους, ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού εγκρίθηκε επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα τέλη Ιανουαρίου.

Θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι (για παράδειγμα σε κινητά τηλέφωνα).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.