Γερμανία: Γνωστή αλυσίδα μόδας κλείνει κάθε δεύτερο κατάστημα

Η πανδημία εκθέτει ασταμάτητα τις αδυναμίες πολλών καταστημάτων λιανικής.

Μόναχο – O γαλλικός κατασκευαστής μόδας Pimkie πρόκειται να κλείσει σχεδόν το ήμισυ των 75 καταστημάτων του στη Γερμανία και να διατηρήσει περίπου 40 από αυτά, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Περίπου 150 εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν.

Η συνάντηση των πιστωτών της γερμανικής εταιρείας Framode ομόφωνα συμφώνησε σε αυτή τη λύση για την αλυσίδα καταστημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να σώσει περισσότερα από 40 από τα συνολικά 75 καταστήματα στη Γερμανία. “Χωρίς τις μερικές φορές οδυνηρές προσαρμογές στα ενοίκια των καταστημάτων, η συνεχιζόμενη ύπαρξη του Pimkie στη Γερμανία θα ήταν αναμφίβολα υπό αμφισβήτηση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Patrick van der Linden.

Ο εξουσιοδοτημένος υπογράφων και ο Country Sales Manager Patrik Mesa Raya προσθέτει: “Όπως συμβαίνει με πολλές εταιρείες του κλάδου μας, η πανδημία έπληξε το Pimkie σε όλη την Ευρώπη. Η αναδιάρθρωση μας επιτρέπει τώρα να παραμείνουμε παρόντες στη Γερμανία με περισσότερα από σαράντα καταστήματα”.

Η οικονομική κατάσταση στο Pimkie θεωρείται από καιρό τεταμένη. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η γερμανική εταιρεία Framode, με έδρα το Kehl, Baden, υπέβαλε αίτηση για διαδικασία αφερεγγυότητας στο περιφερειακό δικαστήριο του Offenburg.

Το Pimkie είχε υποτιμήσει από καιρό τις ανερχόμενες διαδικτυακές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μετάβαση κυρίως νέων πελατών και γυναικών σε διαδικτυακά καταστήματα όπως η ιρλανδική αλυσίδα μόδας χαμηλού κόστους Primark προφανώς επιταχύνθηκε περαιτέρω. Επιπλέον, η εταιρεία υπέστη πίεση από μεγάλες αλυσίδες όπως το Zara και το H&M.

Το Pimkie θέλει τώρα να επεκτείνει περαιτέρω την ψηφιακή της παρουσία και να βελτιώσει τη γκάμα στα καταστήματα μόδας. Σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, το Pimkie έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα 75 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο με 350 μόνιμους υπαλλήλους.

Πριν από τρία χρόνια υπήρχαν δύο φορές περισσότερα καταστήματα με περίπου 650 υπαλλήλους. Το 2019 η αλυσίδα είχε κύκλο εργασιών 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η αλυσίδα ενδυμάτων Adler Modemärkte υπέβαλε επίσης αίτηση πτώχευσης. Η αλυσίδα σχεδιάζει να κλείσει 171 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο. Άλλοι μεγάλοι λιανοπωλητές μόδας όπως ο Hallhuber έπρεπε επίσης να απευθυνθούν στο τοπικό δικαστήριο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.