Γερμανία: Η Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση

Η γιγάντια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε πως θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη Γερμανία με στόχο όλα τα μοντέλα της που θα πουλάει στην Ευρώπη από το 2030 και μετά να είναι ηλεκτρικά.

Η Ford θα παραγάγει στην Κολωνία το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ευρωπαϊκό όχημά της το 2023. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται στην ηλεκτροκίνηση με τη Volkswagen.

«Η Ford δεσμεύεται ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% των αυτοκινήτων που θα προσφέρονται από τη Ford στην Ευρώπη θα είναι εξηλεκτρισμένα –υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά– και πλήρως ηλεκτρικά από το 2030», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας πως ένα δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ) θα αφιερωθούν «στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της Κολωνίας, στη Γερμανία».

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε στην αρχή του Φεβρουαρίου πως θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση. Θα αφιερώσει σ’ αυτή μέχρι το 2025 περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η μετατροπή του εργοστασίου μας στην Κολωνία είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Ford σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας γενιάς», σχολίασε ο Στιούαρτ Ρόουλι, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης.

Το γερμανικό γκρουπ Volkswagen που συνεργάζεται με την Ford, έχει σκοπό να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια. Επενδύει συνολικά 33 δις. ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου, έως το τέλος του 2024.

Μέχρι το 2029 θα κυκλοφορήσει έως 75 καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα και θα έχει διαθέσει στην αγορά συνολικά 26 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.