Γερμανία: Η κυβέρνηση κόβει προσωρινά τα οικονομικά βοηθήματα Covid

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας σταμάτησε προς το παρόν τις πληρωμές αρκετών προγραμμάτων ενίσχυσης κορωνοϊού.

Μια εκπρόσωπος είπε ότι υπήρχαν υποψίες ότι τα κεφάλαια από τα κρατικά οικονομικά βοηθήματα για τον Covid αποκτήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις παράνομα μέσω απάτης.

Επομένως, οι πληρωμές εξετάζονται επί του παρόντος, αλλά θα είναι διαθέσιμες ξανά σύντομα.

Αφορά τις πληρωμές ενίσχυσης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο καθώς και την ενίσχυση γεφύρωσης (Überbrückungshilfe) III.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιοδικό “Business Insider”, άγνωστοι με ψευδείς ταυτότητες εγγράφηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και δήλωσαν πως είχαν την ιδιότητα “ελεγκτικών τρίτων”, όπως φορολογικοί σύμβουλοι, λογιστές κλπ.

Ως εκ τούτου, υπέβαλαν αίτηση για τα οικονομικά βοηθήματα για λογαριασμό και στο όνομα πραγματικών επιχειρήσεων, για ενίσχυση λόγω της πανδημίας του Covid, αλλά έδωσαν τους δικούς τους λογαριασμούς για τη λήψη των χρημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότερα από 86 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής ενίσχυσης για την οικονομία έχουν εγκριθεί από την αρχή της κρίσης της πανδημίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.