Κλήσεις-απάτη: Η γερμανική αστυνομία προειδοποιεί για απατεώνες

Ανακοίνωση από την γερμανική αστυνομία: Απατεώνες ισχυρίζονται στο τηλέφωνο ότι ο γιος μίας συνταξιούχου έχει τον κορωνοϊό και της ζητά 41.000 ευρώ.

Μόναχο: Ένας άντρας που προσποιήθηκε ότι ήταν υπάλληλος μιας κλινικής του Μονάχου, κάλεσε την 72χρονη από το Alling (περιοχή Fürstenfeldbruck) την Πέμπτη.

Είχε άσχημα νέα ότι ο γιος της γυναίκας είναι σοβαρά άρρωστος με κορωνοϊό.

Η 72χρονη σοκαρίστηκε. Αλλά ο υποτιθέμενος υπάλληλος του νοσοκομείου της έδωσε ελπίδα: “Χωρίς δισταγμό, εξήγησε στην τρομαγμένη ηλικιωμένη ότι οι πιθανότητες ταχείας ανάρρωσης του γιου της με ένα φάρμακο που δεν είχε εγκριθεί προηγουμένως στη Γερμανία θα αυξηθούν σημαντικά”, λέει ο Andreas Ruch, αναπληρωτής επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στο Germering.

Η συνταξιούχος θα έπρεπε να πληρώσει γι’ αυτό 41.000 ευρώ. Η 72χρονη θα έπρεπε να προκαταβάλει ένα ποσό. Το ποσό θα της επιστρεφόταν δήθεν αργότερα από την εταιρεία ασφάλισης υγείας.

Η 72χρονη θα έπρεπε να φέρει τα χρήματα απευθείας στην Englschalkinger Strasse, όπου βρίσκεται η κλινική Bogenhausen.

Ο καλών ήθελε να μάθει αν η 72χρονη είχε τόσο πολλά χρήματα. Όταν η ηλικιωμένη γυναίκα είπε όχι, ο άντρας έκλεισε αμέσως. Η γυναίκα μπήκε σε υποψίες και ενημέρωσε την αστυνομία.

Στο τέλος, αποδείχθηκε ότι ο γιος της δεν είχε κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν προς το παρόν φάρμακα κατά του κορωνοϊού προς πώληση στη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία προειδοποιεί. “Να είστε προσεκτικοί αν δεχτείτε τέτοιες κλήσεις”, συμβουλεύει ο Andreas Ruch.

“Μην αποδεχτείτε οικονομικές απαιτήσεις και μην παραδώσετε κοσμήματα, χρυσά ή άλλα τιμαλφή”.

Υπήρξαν τουλάχιστον 21.060 περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφώνου στη Βαυαρία πέρυσι – αυτό είναι εμφανές από την απάντηση της κρατικής κυβέρνησης σε αίτημα από την κοινοβουλευτική ομάδα του SPD στο κρατικό κοινοβούλιο.

Οι δράστες απέσπασαν συνολικά 14,1 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η κοινοβουλευτική ομάδα του Βαυαρικού SPD.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.