Γερμανία το καλοκαίρι; 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε…

Γερμανία το καλοκαίρι; 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε...

Η Γερμανία είναι ένα υπέροχο μέρος για να βρίσκεστε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά η καθημερινή ζωή μπορεί να επηρεαστεί. Από τις περιορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις άδειες πόλεις και τα τσιμπούρια, εξετάζουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για τους καλοκαιρινούς μήνες…

Παρόλο που η Γερμανία δεν αποτελεί παραδοσιακό προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, εξακολουθεί να είναι δημοφιλής χάρη στον καλό καιρό, την όμορφη φύση και τις πόλεις γεμάτες πολιτισμό.

Τι μπορείτε να περιμένετε, λοιπόν, αν μείνετε στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι;

1. Οι γερμανικές πόλεις μπορεί να αδειάσουν

Πολλοί Γερμανοί επιλέγουν να πάνε διακοπές κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όταν τα σχολεία έχουν κλείσει, σε προορισμούς όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

Αλλά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν διακοπές στην ίδια τη Γερμανία και να κατευθυνθούν σε εκπληκτικά μέρη όπως η Könnigsee στη Βαυαρία ή τις ακτές της Βαλτικής ή της Βόρειας Θάλασσας.

Καθώς οι άνθρωποι συρρέουν στο εξωτερικό ή σε αυτά τα σημεία της φύσης, οι πολυσύχναστες πόλεις μπορούν να καταλήξουν να έχουν μια μάλλον ήρεμη αίσθηση.

Αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πάρκα της πόλης και να πάρετε ένα καλό παγωτό χωρίς τις ουρές που συνήθως αντιμετωπίζετε.

2. Αλλά τα τουριστικά σημεία θα είναι απασχολημένα

Η τουριστική βιομηχανία έχει αναζωπυρωθεί και πάλι μετά την πανδημία του Κόβιντ. Αυτό είναι καλό νέο για τις τοπικές οικονομίες, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλητικό αν ελπίζατε σε μια ήσυχη μέρα.

Δεν μπορείτε να το αποφύγετε αυτό, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να προγραμματίσετε προσεκτικά το χρονοδιάγραμμα.

Όταν πηγαίνετε σε μια πολύ τουριστική περιοχή, φτάστε νωρίτερα ή αργότερα για να αποφύγετε τα πλήθη.

Αν οδηγείτε, θα διαπιστώσετε ότι η κίνηση στους δρόμους μπορεί να είναι έντονη το καλοκαίρι, ιδίως τα Σαββατοκύριακα μετά τις διακοπές των σχολείων.

Στη Γερμανία, τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν τα δικά τους διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για το πότε τα σχολεία κάνουν διακοπές.

Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να ζήσω στο Βερολίνο;
Τα τουριστικά σημεία στη Γερμανία θα είναι απασχολημένα

3. Οι υπηρεσίες μπορεί να υπολειτουργούν…

Οι καθημερινές υπηρεσίες μπορεί να επηρεαστούν εξαιτίας των ανθρώπων που παίρνουν τις διακοπές τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για παράδειγμα, ο γιατρός ή ο οδοντίατρός σας μπορεί να λείψει για μερικές εβδομάδες ή ακόμη και για έναν ολόκληρο μήνα (ο Αύγουστος είναι πολύ δημοφιλής περίοδος για τους Γερμανούς).

Αν έχετε μια χρόνια πάθηση που απαιτεί τακτικές επισκέψεις στην υγεία σας, αξίζει να ρωτήσετε το ιατρείο σας αν θα είναι κλειστό, ώστε να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο.

Ορισμένοι γιατροί θα αναλάβουν την κάλυψή τους από άλλον επαγγελματία, ενώ άλλοι μπορεί να σας κατευθύνουν σε νοσοκομείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παρομοίως, αν έχετε επαναλαμβανόμενη συνταγή, προμηθευτείτε την για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε χωρίς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Σε γενικές γραμμές, οι δημόσιες υπηρεσίες επιβραδύνονται στη Γερμανία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να κανονίσετε πράγματα όπως ραντεβού για διαβατήριο, να δηλώσετε τη διεύθυνσή σας ή να έρθετε σε επαφή με την εφορία.

Αν χρειάζεστε κάτι να γίνει γρήγορα, οργανώστε τα σχέδιά σας το συντομότερο δυνατό.

4. Τα καταστήματα μπορεί να κλείσουν για σύντομο χρονικό διάστημα

Μπαρ, καφετέριες και άλλα καταστήματα συχνά κλείνουν τις πόρτες τους για να δώσουν άδεια στο προσωπικό, ενώ ορισμένα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα τοπικό κατάστημα είναι ξαφνικά κλειστό με μια πινακίδα στην πόρτα που γράφει “Sommerurlaub bis August 18th” (καλοκαιρινές διακοπές μέχρι τις 18 Αυγούστου).

Ομοίως, αν κάνει πολύ ζέστη, ορισμένοι χώροι κηρύσσουν ημέρα “Hitzefrei” (κυριολεκτικά – “χωρίς ζέστη”), που σημαίνει ότι θεωρούν ότι κάνει πολύ ζέστη για να εργαστούν.

Η μόνη σας επιλογή είναι: ελάτε άλλη μέρα!

5. Οι λίμνες και οι μπυραρίες είναι γεμάτες

Οι Γερμανοί λατρεύουν να απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό καιρό με ένα μπάνιο ή μια μπύρα (ή και τα δύο!).

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Σαββατοκύριακου θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια θέση στην όχθη της λίμνης, εκτός αν πάτε νωρίς.

Οι μπυραρίες είναι επίσης γεμάτες με γλεντζέδες που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις φωτεινές μέρες.

Ο χειμώνας είναι μακρύς στη Γερμανία, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε όπως οι Γερμανοί και να περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

10 πράγματα που μόνο όσοι ζούνε στη Γερμανία θα τα καταλάβουν!
Οι λίμνες και οι μπυραρίες είναι γεμάτες το καλοκαίρι στη Γερμανία

6. Οι άνθρωποι θα είναι γυμνοί στη Γερμανία

Αν πάτε σε μια λίμνη, τότε να είστε προετοιμασμένοι να δείτε κάποια γυμνά σώματα. Το να γδύνεστε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στη Γερμανία.

Αυτή είναι η χώρα του FKK – Freikörperkultur – ένα κίνημα που μεταφράζεται ως ελεύθερη κουλτούρα του σώματος.

Το FKK ζωντανεύει το καλοκαίρι, όταν θα βρείτε καθορισμένα σημεία σε παραλίες γύρω από λίμνες ή τη θάλασσα, ακόμα και σε πάρκα, όπως το Englischer Garten στο Μόναχο και το Tiergarten στο Βερολίνο.

Η γενική εθιμοτυπία είναι απλή: μην κοιτάτε και μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο. Εάν υπάρχει πινακίδα FKK, τότε να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ζητηθεί να βγάλετε τα ρούχα σας.

Αν αυτό δεν είναι για εσάς, κατευθυνθείτε προς το τμήμα της παραλίας όπου οι άνθρωποι φορούν τα μαγιό τους.

7. Προσοχή για τσιμπούρια στη Γερμανία

Όταν βρίσκεστε έξω στη Γερμανία το καλοκαίρι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με έντομα, όπως κουνούπια και σφήκες.

Αλλά ένα πιο σοβαρό που πρέπει να προσέχετε είναι τα τσιμπούρια, καθώς μπορεί να μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες.

Για το καλοκαίρι του 2023, ολόκληρη η Γερμανία έχει χαρακτηριστεί από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχή κινδύνου για την ασθένειες που προκαλούνται από τσιμπούρια.

Ορισμένες από τις χειρότερες περιοχές είναι γνωστό ότι είναι οι βόρειες πλαγιές του Erzgebirge, ο Βαυαρικός Δρυμός και οι πρόποδες των Άλπεων.

Αλλά τα τσιμπούρια μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε. Γενικά ζουν σε μακρύ γρασίδι, θάμνους και δασώδεις περιοχές.

Ένα μη επικίνδυνο αλλά πολύ ενοχλητικό μέρος της ζωής στη Γερμανία το καλοκαίρι είναι οι μύγες των φρούτων.

Αυτές οι μικρές μύγες μπορούν να μολύνουν την κουζίνα σας αν δεν είστε προσεκτικοί. Κρατήστε την καθαριότητα, μην αφήνετε φαγητό έξω και βγάζετε συχνά τους κάδους απορριμμάτων σας.

8. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς μπορεί να είναι αναξιόπιστα

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία οι αρχές προγραμματίζουν εργασίες κατασκευής και συντήρησης.

Για παράδειγμα, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn εκτελεί αυτό το καλοκαίρι ένα μεγάλο πρόγραμμα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών γραμμών.

Έχετε το νου σας για Ersatzverkehr (αντικατάσταση) αν ένα τρένο δεν λειτουργεί και υπολογίστε το στην ημέρα σας – συνήθως σημαίνει ότι το ταξίδι διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Πώς να κερδίσω χρήματα για ταξίδι με τρένο στη Γερμανία;
Τα δημόσια μέσα μεταφοράς μπορεί να είναι αναξιόπιστα στη Γερμανία

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.