Γερμανία: Η καλύτερη ώρα για ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου με καύσιμα

Οι οδηγοί στη Γερμανία μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Όποιος οδηγεί αυτή τη στιγμή στη Γερμανία θα γνωρίζει ότι οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια πρόσφατη μελέτη της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου (ADAC) έδειξε ότι όσοι γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους το βράδυ μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Τον Ιούλιο, η ADAC διαπίστωσε μια μέση διαφορά 12 λεπτών ανά λίτρο μεταξύ της κορύφωσης της τιμής στην πρωινή ώρα αιχμής και των βραδινών ωρών.

Η φθηνότερη ώρα για να προμηθευτεί κάποιος καύσιμα ήταν μεταξύ 9 μ.μ. και λίγο πριν από τις 10 μ.μ.

Φέτος, η ADAC επανέλαβε τον Ιούλιο την ετήσια έρευνα του Μαΐου για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των τιμών των καυσίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απόφαση για την επανάληψη της έρευνας οφείλεται στη συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές, καθώς και στην τρίμηνη μείωση της φορολογίας της βενζίνης και του ντίζελ από τη γερμανική κυβέρνηση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η φυσιολογική εξέλιξη των τιμών να τεθεί υπό αμφισβήτηση, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Όμως, στην επαναληπτική μελέτη της αυτό το καλοκαίρι, η ADAC διαπίστωσε ότι δεν άλλαξαν πολλά στις διακυμάνσεις των ημερήσιων τιμών των καυσίμων.

Συνήθως, το κόστος αυξάνεται από τις 5 π.μ. περίπου έως την πρωινή αιχμή στις 7 π.μ. περίπου. Τον Ιούλιο, οι τιμές τόσο για το ντίζελ όσο και για το E10 ήταν τότε κατά οκτώ λεπτά υψηλότερες από τον ημερήσιο μέσο όρο.

Από αυτή την κορύφωση, η καμπύλη τιμών και για τα δύο καύσιμα ακολουθεί καθοδική πορεία κατά κύματα.

Από νωρίς το απόγευμα και μετά, η τιμή είναι συνήθως κάτω από τον ημερήσιο μέσο όρο. Από λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έως λίγο πριν από τις 10 το βράδυ είναι τουλάχιστον δύο λεπτά χαμηλότερη με μικρές διακυμάνσεις.

Εάν ανεφοδιαστείτε λίγο πριν από τις 7 μ.μ. ή μεταξύ 9 μ.μ. και λίγο πριν από τις 10 μ.μ. μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα: έως και τέσσερα λεπτά σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο.

Τη νύχτα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μεταβολές στις τιμές για το γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Η διαφορά των 12 λεπτών μεταξύ E10 και ντίζελ είναι συγκριτικά υψηλή. Από το 2015, η ADAC διεξάγει την έρευνα μία φορά το χρόνο τον Μάιο.

Ποτέ δεν έχει διαπιστώσει μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρωινής και βραδινής χρέωσης για το E10, και μόνο μία φορά στο παρελθόν για το ντίζελ: τον Μάιο του τρέχοντος έτους ήταν εξαιρετικά μεγάλη, 17 λεπτά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε καθώς η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία λήγει στα τέλη Αυγούστου.

Η κυβέρνηση εισήγαγε το μέτρο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ως μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούσε στην παροχή οικονομικής ανακούφισης κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.