Γερμανία: Μια Ελληνίδα Υποψήφια για το βραβείο AI. NEWCOMER

Υποψήφια για το βραβείο AI-Newcomer 2021 στη Γερμανία, που αφορά άτομα που κάνουν πρωτοποριακή έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, είναι η Ρόδια επιστήμονας Δρ. Γεωργία Χαλβατζάκη.

Η επιστήμονας από τη Ρόδο, που διαπρέπει στη Γερμανία στον τομέα της ρομποτικής, πρόσφατα έλαβε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών. Παράλληλα με την προαγωγή της σε θέση επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ.

Η Δρ Γεωργία Χαλβατζάκη, είναι σήμερα επικεφαλής αυτόνομης επιστημονικής ομάδας. Είναι στη διαδικασία ίδρυσης δικού της εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο “έξυπνα ρομποτικά συστήματα και βοηθοί” που αφορά στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ, πρόκειται για ρομποτική υποβοήθησης.

Τα βασικό ερευνητικό της αντικείμενο είναι η έρευνα τροχήλατων ρομποτικών μονάδων με ρομποτικούς βραχίονες. Ο ερευνητικός στόχος της ομάδας της είναι να μπορέσουν να προσφέρουν στο πολύπλοκο ρομποτικό σύστημα τη δυνατότητα να λύνει προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Ένα βασικό σημείο της δικής της έρευνας είναι να υπολογίσει και την αλληλεπίδραση του ρομπότ με τον άνθρωπο σε όλη αυτή τη διαδικασία, με απώτερο στόχο να έχουμε ρομποτικούς βοηθούς στο σπίτι, στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας.

Επιδέξια ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ο στόχος που θέλει να επιτύχει είναι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε επιδέξια ρομπότ στην καθημερινότητά μας. Στην υπηρεσία του ανθρώπου!

Για τη θέση που κατέχει σήμερα και τη χρηματοδότηση που συνεπάγεται η διάκρισή της ως επικεφαλής αυτόνομης επιστημονικής ομάδας, επιλέχθηκε μέσα από 100 προτάσεις σε διάφορα στάδια. Και τελικά χρηματοδοτήθηκαν μόλις 9 επιστήμονες από τους 91.

Η Δρ Γεωργία Χαλβατζάκη, είναι η μοναδική γυναίκα επιστήμονας ρομποτικής σε ολόκληρη τη Γερμανία για το 2020, που έλαβε αυτό το βραβείο από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία που μπορείς να λάβει κανείς ως νέος ερευνητής.

Η ίδια ως ερευνητής θα λάβει χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ για τη δική της θέση για έξι χρόνια, τη θέση έως τριών φοιτητών για να κάνουν διδακτορικό. Και για διάφορους ερευνητές που μπορεί να απασχολεί. Επιπλέον θα έχει στη διάθεσή της κονδύλια για να αγοράσει δικό της ρομπότ.

Η Δρ. Γεωργία Χαλβατζάκη διεκδικεί, ακόμα μια πολύ σημαντική διάκριση, το βραβείο AI-Newcomer 2021, μαζί με άλλους 27 επιστήμονες.

Πέρα από τη Γερμανία, η προσπάθεια της Ελληνίδας επιστήμονα από τη Ρόδο, μπορεί να ενισχυθεί ψηφίζοντας ηλεκτρονικά από όλο τον κόσμο, ΕΔΩ.

Η Γεωργία Χαλβατζάκη είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ερευνήτρια, που αναπτύσσει νέες μεθόδους για ρομπότ υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση και κλασικές προσεγγίσεις.

Η επιστημονική της γνώση σχετικά με την αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ (HRI) με τη μάθηση και το σχεδιασμό θεωρείται μία από τις πιο ελπιδοφόρες προσεγγίσεις για να επιτρέψει στα ρομπότ να εγκαταλείψουν τα δομημένα εργαστηριακά περιβάλλοντα και να εισέλθουν στα σπίτια μας. Μέσω της πρωταρχικής της εστίασης στην ενσωματωμένη AI βοηθών ρομπότ.

Η Δρ. Γεωργία Χαλβατζάκη ανέπτυξε μεθόδους πρόβλεψης για την κίνηση και τη δράση του ανθρώπου. Ενώ η δουλειά της σχετικά με τη διαδραστική εκμάθηση ενίσχυσης για HRI επέτρεψε τον σχεδιασμό συμπεριφορών ρομπότ προσαρμοσμένων στον άνθρωπο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.