Γερμανία: Μόνο το 21% των πολιτών πιστεύει ότι το 2021 θα είναι καλύτερο

Για πολλούς πολίτες στη Γερμανία, το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επομένως, εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το 2021 τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο καλύτερα.

Σωστά; Όχι ακριβώς. Σύμφωνα με μια έρευνα της Insa για τη BILD, μόνο το 21% των 1000 ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο. Μάλιστα, το 13% το περιμένουν ακόμα χειρότερο σε σχέση με το τραγικό 2020.

Αναλυτικότερα: Αναφορικά με το 2021, οι άνδρες σκέφτονται πιο αισιόδοξα από τις γυναίκες (24 έναντι 28%), το ίδιο και οι δυτικογερμανοί σε σχέση με όσους διαμένουν στο ανατολικό μέρος της χώρας (23 έναντι 15%).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θα πρέπει να είναι ευτυχής που το 2020 τελείωσε. Κατά μέσο όρο, το έτος ήταν χειρότερο για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες (61 έναντι 54%).

Όσον αφορά το μέλλον της χώρας τους, οι Γερμανοί είναι πάνω από 50% αισιόδοξοι σε δύο μετρήσεις: στο ζήτημα του βιοτικού επιπέδου (51%) και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού (50%).

Οι Γερμανοί τείνουν επίσης να είναι πιο αισιόδοξοι για τα πολιτικά δικαιώματα και την προστασία των δεδομένων, την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και την κατάσταση των υποδομών. Σε ορισμένες πτυχές, ωστόσο, επικρατεί σκεπτικισμός. Το 54% βλέπουν την περιβαλλοντική κατάσταση να επιδεινώνεται.

Αισιόδοξη η πλειοψηφία

Η πλειοψηφία εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για την οικονομική κατάσταση και την υγεία (59%). Το 44% είναι λιγότερο αισιόδοξοι για τη δική τους επαγγελματική εξέλιξη, με τους άνδρες πιο πιθανό να έχουν θετική στάση από τις γυναίκες.

Και τι φοβούνται οι Γερμανοί; Οι προσωπικοί φόβοι τους έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με μια σημαντική εξαίρεση. Φοβούνται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (ποσοστό 34%) τον κορονοϊό.

Κατά το προηγούμενο έτος, οι εντάσεις που προκλήθηκαν από την εισροή αλλοδαπών και την κλιματική αλλαγή προκάλεσαν τον μεγαλύτερο φόβο. Φέτος ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 11 και 10% αντίστοιχα.

Όλα τα νέα από τη Γερμανία ΕΔΩ!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμα στο Grland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.