Γερμανία: Mπόνους παιδιών, επίδομα κορωνοϊού και μειωμένο ΦΠΑ

Γερμανία: Mπόνους παιδιών, επίδομα κορωνοϊού και μειωμένο ΦΠΑ

Η κυβέρνηση αποφασίζει περαιτέρω ενίσχυση για οικογένειες και εταιρείες

Πολλές οικογένειες και εταιρείες υποφέρουν ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση θέλει τώρα να συνεχίσει την οικονομική υποστήριξη. Οι ηγέτες των CDU / CSU και SPD συμφώνησαν για αυτό στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση θέλει να εξομαλύνει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας με οικονομική βοήθεια για τους χαμηλόμισθους και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες.

Όπως και το προηγούμενο έτος, οι οικογένειες πρόκειται να λάβουν ένα επιπλέον μπόνους για τα παιδιά. Η προσαύξηση στα επιδόματα παιδιών θα είναι εφάπαξ 150 ευρώ.

Πέρυσι, οι οικογένειες έλαβαν 300 ευρώ επιπλέον ανά παιδί για να τονώσουν την κατανάλωση κατά την κρίση.

Οι ενήλικες αποδέκτες βασικού εισοδήματος πρόκειται επίσης να λάβουν μια εφάπαξ προσαύξηση λόγω κορωνοϊού ύψους 150 ευρώ.

Για τους αυτοαπασχολούμενους που ξαφνικά βρίσκονται σε ανάγκη και για εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα, θα επεκταθεί η ευκολότερη πρόσβαση στη βασική ασφάλιση έως το τέλος του 2021.

Επιχειρήσεις

Ο μεγάλος συνασπισμός βοηθά επίσης επιχειρήσεις με απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία. Με μια εκτεταμένη μεταφορά ζημιών, θα πρέπει να είναι έτσι σε θέση να συμψηφίσουν αυτές τις απώλειες στη φορολογική δήλωση πιο εκτεταμένα από ό,τι στο παρελθόν με κέρδη από προηγούμενα χρόνια.

Προβλέπεται να αυξηθεί η μεταφορά ζημιών σε 10 εκατομμύρια ευρώ ή 20 εκατομμύρια κατ’ ανώτατο όριο, σε περίπτωση κοινής αξιολόγησης.

Το CDU / CSU και το SPD θέλουν επίσης να βοηθήσουν τη βιομηχανία της γαστρονομίας, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από το lockdown. Ένας μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 7 τοις εκατό θα συνεχίσει να ισχύει για τα γεύματα σε εστιατόρια και καφέ μέχρι το τέλος του 2022. Αρχικά, ο κανονισμός είχε περιοριστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό χώρο πρόκειται να λάβουν επίσης περαιτέρω υποστήριξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του συνασπισμού, θα εφαρμοστεί ένα περαιτέρω πρόγραμμα για τη διάσωση και το μέλλον του κλάδου ονόματι “Neustart Kultur” με επιπλέον ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ενώ η βοήθεια προς την οικονομία αποτελούσε κατά κύριο λόγο ανησυχία της ένωσης, το SPD επέμεινε στα κοινωνικά δεδομένα.

Πρόκειται για τους ανθρώπους “που πρέπει να τα βγάλουν πέρα με έναν ιδιαίτερα μικρό προϋπολογισμό αυτές τις μέρες”, ανέφεραν οι αρχηγοί του κόμματος Saskia Esken και Norbert Walter-Borjans την Τετάρτη, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης με την καγκελάριο Angela Merkel (CDU).

Ο νέος πρόεδρος του CDU, Armin Laschet, συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά. Η σύσκεψη της επιτροπής του συνασπισμού διάρκειας σχεδόν πέντε ωρών ήταν ο πρώτος γύρος του είδους από τον περασμένο Αύγουστο.

Πότε θα κατατεθεί το Bonus;

Γερμανία-Mπόνους για παιδιά: Προβλεπόμενη πληρωμή Μάρτιο-Απρίλιο

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.