Γερμανία: Ο Bouffier επικρίνει έμμεσα την προσέγγιση του Söder

Ο πρωθυπουργός της Έσσης Volker Bouffier προειδοποίησε σχετικά με τις πρωτοβουλίες των ομοσπονδιακών κρατιδίων να κινηθούν ανεξάρτητα στην προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder παρήγγειλε 2,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για το κρατίδιό του “τον εξέπληξε”, δήλωσε ο Bouffier στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

“Μέχρι στιγμής έχουμε κατανοήσει το εξής: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προμηθευτεί το εμβόλιο και θα το διανείμει στα ομοσπονδιακά κρατίδια ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων.”

Εάν το παράδειγμα της Βαυαρίας συνεχιστεί, πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με τη διανομή, είπε ο Bouffier.

“Δεν μπορώ να καταστήσω σαφές σε κανέναν κάτοικο της Έσσης ότι ένα κρατίδιο έχει τώρα εκατομμύρια ακόμη δόσεις εμβολίου, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο.”

Η Έσση είναι περήφανη που εγκρίθηκε ένα νέο εργοστάσιο Biontech στο Marburg “σε χρόνο ρεκόρ”.

“Αν ωστόσο οι ανεξάρτητες πρωτοβουλίες γίνουν κανόνας, θα έπρεπε και εγώ να επιμείνω ότι η Biontech δεν θα παραδίδει πλέον σε όλους ταυτόχρονα, αλλά σε εμάς πρώτα.

Τι θα έλεγαν τότε οι άλλοι; ”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.