Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Γερμανία: Οι Υπουργοί Υγείας επιβεβαιώνουν τον εμβολιασμό για εφήβους

Γερμανία: Οι Υπουργοί Υγείας επιβεβαιώνουν τον εμβολιασμό για εφήβους

Τα παιδιά και οι έφηβοι άνω των δώδεκα ετών πρόκειται να λάβουν προσφορά εμβολιασμού σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια. Ο Klaus Holetschek ανακοίνωσε αυτή την απόφαση των ομοσπονδιακών και των κρατικών Υπουργών Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας δήλωσε επίσης ότι οι ομάδες κινδύνου θα μπορούσαν να λάβουν και τρίτες δόσεις εμβολιασμού.

Πρόσθετες δυνατότητες εμβολιασμού για παιδιά και εφήβους πρόκειται να έρθουν ως προστασία κατά της πανδημίας κατά την έναρξη των σχολείων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές:

Όλα τα ομόσπονδα κρατίδια θέλουν να προσφέρουν εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και σε κέντρα εμβολιασμού ή με άλλους τρόπους λιγότερων εμποδίων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάλληλη ιατρική ενημέρωση και η συγκατάθεση των γονέων ή άλλων κηδεμόνων.

Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει επίσης να μπορούν να εμβολιάζονται από παιδίατρους και γενικούς ιατρούς, καθώς και στο πλαίσιο εμβολιασμών για συγγενείς εργαζομένων σε επιχειρήσεις.

Με την Biontech και τη Moderna, διατίθενται δύο εμβόλια που είναι εγκεκριμένα για παιδιά και εφήβους άνω των δώδεκα ετών.

Στην εκπομπή “Bayerisches Fernsehen”, ο Holetschek τόνισε ότι η απόφαση των ομοσπονδιακών Υπουργών Υγείας και των Υπουργών Υγείας των κρατιδίων δεν αποτελεί εναντίωση στην Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) διατηρεί στάση αναμονής

Παρά τις πολιτικές πιέσεις, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) διατηρεί στάση αναμονής όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων. Δείτε περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.