Γερμανία: Όχι στην κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Ο υπουργός Oικονομικών Κρίστιαν Λιντνέρ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει με τα σχέδια της Ε.Ε. για κατάργηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.

Πρόκειται για πρόταση της Κομισιόν, στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών αέριων ρύπων κατά 55% μέχρι το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Η πρόταση αυτή θα σήμαινε ότι από το 2035 θα ήταν αδύνατο να πουλά κανείς εντός της Ε.Ε. οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Επιθυμούμε την διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035», είπε στο προ μερικών μηνών ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Βολφαγκανγκ Βίσινγκ ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το μέλλον της αυτοκίνησης να στηθεί μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή στο υδρογόνο.

Γερμανία: Πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης έως το 2025, εάν οι εταιρείες δεν ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για ανάπτυξη των προσόντων των εργαζομένων τους.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo, η οποία του ανατέθηκε από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή για την αυτοκινητοβιομηχανία VDA,

Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν λιγότερη εργασία στη διαδικασία συναρμολόγησης σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα, η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της μείωσης των θέσεων εργασίας, εξαιτίας της αναντιστοιχίας που θα προκύψει στις δεξιότητες των υπαλλήλων και την επανεκπαίδευσή τους.

Πηγή: ATHENS VOICE GR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.