Οι τιμές φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 70% στο Μόναχο

Οι τιμές ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται και οι πελάτες της Stadtwerke München αισθάνονται τις επιπτώσεις: η τιμή του φυσικού αερίου αυξάνεται για δεύτερη φορά φέτος.

Από τον Αύγουστο, όποιος αγοράζει φυσικό αέριο από την Stadtwerke München θα πρέπει να πληρώνει 70 τοις εκατό περισσότερο από πέρυσι.

Για ένα μέσο νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με ετήσια κατανάλωση 20.000 κιλοβατώρες, αυτό σημαίνει ότι η ετήσια τιμή θα αυξηθεί κατά σχεδόν 800 ευρώ και θα ξεπεράσει τα 1.900 ευρώ.

Συμβουλές από τις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Μόναχο: αύξηση των προκαταβολών

Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές εξακολουθούν να είναι συγκριτικά χαμηλές: Σε εθνικό μέσο όρο, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνιστούν τώρα την αύξηση των δόσεων για την ενέργεια, ώστε να αποφεύγεται η πληρωμή υπερβολικών ποσών στο τέλος του έτους.

Στήριξη για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στo Μόναχο

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές μπορούν, για παράδειγμα, να πληρώσουν το λογαριασμό σύμφωνα με ένα πρόγραμμα δόσεων.

Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω δυσκολιών πληρωμής, τονίζει ο Stefan Tauber από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της SWM.

Επιπλέον, δημιουργείται ένα ταμείο στήριξης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και προσφέρονται ακόμη περισσότερες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας, ιδίως για άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης