Γερμανία: Παραδοχή για λάθη στην αντιμετώπιση της κρίσης του Covid

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν παραδέχτηκε για πρώτη φορά λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μετά το καλοκαίρι.

«Στην συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 14 Οκτωβρίου, το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ήταν ήδη αναγνωρίσιμο. Εξαντλήσαμε όμως το πλεονέκτημα που είχαμε όλο το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουμε να ενεργούμε με μεγαλύτερη συνέπεια και τα (ληφθέντα) μέτρα του lockdown το Νοέμβριο σαφώς και δεν ήταν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουμε ενεργήσει πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα ήδη στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε σημερινή του συνέντευξη στα (ράδιο)τηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.

«Στις 5 Ιανουαρίου, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποφάσισαν να παρατείνουν το lockdown μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση ήταν η σωστή. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν 7% λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Γερμανία. Εάν όμως συνεχίσουμε με αυτό τον (αργό) ρυθμό, θα χρειαστούν 15 εβδομάδες για να φτάσουμε κάτω από τα 50 κρούσματα το επταήμερο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω για την εθνική μας οικονομία, ούτε για την κοινωνική συνοχή στην κοινωνία μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της καγκελαρίας.

Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία ο Μπράουν τόνισε : «Μέχρι στιγμής, η διάδοση είναι σποραδική στη Γερμανία, αλλά στην Ιρλανδία προκαλεί ήδη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και στην Γερμανία εάν δεν είμαστε πολύ, πάρα πολύ προσεκτικοί ώστε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάλλαξη εκτός της χώρας και να μειώσουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων γρήγορα, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μετάλλαξη ή όχι, να ιχνηλατούμε με συνέπεια κάθε πιθανό κρούσμα και να το στέλνουμε σε καραντίνα», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.