Οι γερμανικές περιοχές που παράγουν το βασικότερο συστατικό της μπύρας

Η μπύρα αποτελεί σημαντικό μέρος της γερμανικής κουλτούρας και ο λυκίσκος είναι βασικό συστατικό για την παραγωγή της. Αυτές είναι οι τέσσερις κύριες περιοχές της χώρας που καλλιεργούν λυκίσκο.

Η εικόνα μιας αφρισμένης μπύρας έρχεται συχνά στο μυαλό των ανθρώπων όταν σκέφτονται τη Γερμανία. Εν μέρει ο λόγος αυτής της συσχέτισης είναι ότι η Γερμανία είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς παγκοσμίως ενός σημαντικού συστατικού: του λυκίσκου.

Μερικές φορές αποκαλείται “το μπαχαρικό της μπύρας”, και έτσι είναι: ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα την πικρή της γεύση, προσφέρει διάρκεια ζωής, σχηματισμό αφρού και σταθερότητα και μπορεί επίσης να προσφέρει γεύσεις βοτάνων, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών.

Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα καλλιέργειας λυκίσκου παγκοσμίως: ο λυκίσκος καλλιεργείται σε έκταση περίπου 20.144 εκταρίων (περίπου όσο 50.000 γήπεδα ποδοσφαίρου) σε όλη τη χώρα.

Αυτές είναι οι τέσσερις κύριες περιοχές όπου καλλιεργείται.

Hallertau (Βαυαρία)

Η μακράν μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου στη Γερμανία βρίσκεται στο βαυαρικό Hallertau. Περίπου το 86% του γερμανικού λυκίσκου και το 24% του παγκόσμιου λυκίσκου παράγονται στην περιοχή Hallertau στην καρδιά της Βαυαρίας μεταξύ Μονάχου, Ingolstadt, Regensburg και Landshut.

Εδώ και αιώνες, το “πιο βαυαρικό” από όλα τα φυτά καλλιεργείται και καλλιεργείται εδώ και έχει διαμορφώσει το τοπίο καθώς και την ταυτότητα και τον πολιτισμό των κατοίκων.

Spalt (Φραγκονία)

Μια από τις παλαιότερες γερμανικές περιοχές καλλιέργειας λυκίσκου βρίσκεται στο Spalt της Φραγκονίας. Η καλλιέργεια λυκίσκου στην περιοχή γύρω από το Spalt αναφέρεται σε ιστορικά έγγραφα που χρονολογούνται από το 1341 και, στις αρχές του 19ου αιώνα, η περιοχή αυτή ήταν η μεγαλύτερη γερμανική περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου.

Το 1538, το Spalt έλαβε την πρώτη γερμανική “σφραγίδα λυκίσκου”, η οποία επιβεβαίωνε και προστάτευε επίσημα την προέλευση και την ποιότητα του λυκίσκου. Η κλοπή ή η εξαγωγή φυτών λυκίσκου αποτελούσε ποινικό αδίκημα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού ωρών ηλιοφάνειας στην περιοχή, ο λυκίσκος από την περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο άρωμα.

Tettnang (Βάδη-Βυρτεμβέργη)

Η μικρή πόλη μεταξύ των βόρειων ακτών της λίμνης Κωνστάντζας και του Allgäu είναι επίσης η νοτιότερη περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου στη Γερμανία.

Περίπου το 7% του λυκίσκου που παράγεται στη Γερμανία καλλιεργείται εδώ σε μια έκταση περίπου 1.480 εκταρίων, κυρίως γύρω από την πόλη Tettnang.

Ο λυκίσκος της Tettnang χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως μία από τις πρώτες ύλες για την παρασκευή μπύρας. Εδώ καλλιεργείται κυρίως η περιφερειακή ποικιλία γης του πραγματικού λυκίσκου.

Elbe-Saale

Η περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου Elbe-Saale, η οποία καλύπτει τα κρατίδια της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Θουριγγίας, καλύπτει 1.564 εκτάρια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου στη Γερμανία μετά το Hallertau (Βαυαρία).

Η καλλιέργεια λυκίσκου στην περιοχή της κεντρικής Γερμανίας έχει παράδοση άνω των χιλίων ετών και η περιοχή επικεντρώνεται κυρίως στην καλλιέργεια πικρού λυκίσκου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.