Γερμανία: Πώς μπορώ να αποκτήσω πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γερμανία είναι πλέον γεγονός. Αλλά πώς μπορεί να το αποκτήσει κανείς; Και κυρίως – πού;

Κεντρικό σημείο του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι ένα πιστοποιητικό που περιέχει έναν κωδικό QR. Αυτό το πιστοποιητικό μπορεί να εμφανιστεί όπου απαιτείται απόδειξη ανοσίας.

Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε το πιστοποιητικό σε μια εφαρμογή και, στη συνέχεια, να εμφανίσετε απλώς το κινητό σας τηλέφωνο. Με το CovPass, το Robert Koch Institut έχει τη δική του εφαρμογή που είχε προγραμματιστεί ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω εφαρμογής CovPass ή Corona App

Εναλλακτικά, το πιστοποιητικό μπορεί επίσης να αποθηκευτεί στην εφαρμογή προειδοποίησης Corona App, η οποία είναι ήδη εγκατεστημένη σε πολλά smartphone.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά πιστοποιητικά στο CovPass, το οποίο είναι χρήσιμο, για παράδειγμα εάν οι σύζυγοι μοιράζονται ένα κινητό τηλέφωνο ή εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα πιστοποιητικά των παιδιών σε μια συσκευή.

Φαρμακείο, κέντρο εμβολιασμού, ιατρείο: Από πού μπορώ να λάβω το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Λαμβάνετε το πιστοποιητικό όταν εμβολιάζεστε πλήρως, αλλά μόνο δύο εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, καθώς η πλήρης ανοσοποίηση επιτυγχάνεται μόνο τότε. Εφόσον εμβολιαστείτε, θα λάβετε το πιστοποιητικό επί τόπου από τον οικογενειακό σας γιατρό ή το κέντρο εμβολιασμού σας.

Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορούν να εκδώσουν αυτό το πιστοποιητικό σε μεταγενέστερη στιγμή. Αυτό είναι δυνατό, για παράδειγμα, σε πολλά φαρμακεία.

Μπορείτε να μάθετε ποια φαρμακεία προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία στη σελίδα mein-apothekenmanager.de. Για να λάβετε ένα τέτοιο πιστοποιητικό, πρέπει να επιδείξετε την ταυτότητά σας και μια βεβαίωση εμβολιασμού, όπως π.χ. μια καταχώριση στο κίτρινο βιβλιάριο εμβολιασμού.

Όποιος έχει εμβολιαστεί σε κέντρο εμβολιασμού θα λάβει αυτόματα το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στα βαυαρικά κέντρα εμβολιασμού, δεν μπορεί να εκδοθεί το πιστοποιητικό εκ των υστέρων, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Δεν λειτουργούν όλα ομαλά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα φαρμακεία λαμβάνουν 18 ευρώ από το κράτος για την έκδοση πιστοποιητικού και το έγγραφο είναι δωρεάν για τους ίδιους τους πολίτες. Ωστόσο, υπήρξαν επίσης κάποια προβλήματα τις πρώτες ημέρες.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι το σύστημα είχε υπερφορτωθεί προσωρινά. Ειδικά τα άτομα που έχουν κάνει μόνο έναν εμβολιασμό επειδή έχουν ήδη περάσει ήδη μόλυνση από κορωνοϊό, προφανώς λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος ότι η κατάσταση εμβολιασμού τους είναι ελλιπής. Το σφάλμα αυτό πρόκειται να διορθωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.