Γερμανία: Ψηφίστηκε ο νόμος για το φρένο έκτακτης ανάγκης της Μέρκελ

Ψηφίστηκε ο νόμος για το φρένο έκτακτης ανάγκης της Μέρκελ στη Γερμανία: Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άλλοι νέοι κανονισμοί από την επόμενη εβδομάδα

Η νέα έκδοση του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων προβλέπει μέτρα σχετικά με τους περιορισμούς επαφής, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και το κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων.

Τα περισσότερα από τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται από έναν επταήμερο δείκτη επίπτωσης 100 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, τα σχολεία θα πρέπει να κλείνουν από μια συχνότητα 165 και άνω.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, 342 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου του συνασπισμού. Υπήρξαν 250 ψήφοι κατά και 64 αποχές.

Οι Πράσινοι είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα απέχουν. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης AfD, Linke και FDP απέρριψαν τη νέα έκδοση του νόμου για την προστασία των λοιμώξεων.

Ο νόμος θα πρέπει να περάσει από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Πέμπτη, και μετά θα μπορέσει να υπογράψει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier θα μπορέσει να υπογράψει.

Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός το αργότερο την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε τα σημεία που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν: ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.