Γερμανία: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από 7 Μαρτίου

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για σχεδόν εννέα ώρες και αποφάσισαν για τα νέα μέτρα στη Γερμανία.

Κατόπιν δήλωσής της, η άνοιξη του 2021 θα είναι διαφορετική από κάθε άλλη άνοιξη

Αυτές είναι οι αποφάσεις:

“Εάν η επίπτωση των επτά ημερών παραμένει σταθερή σε λιγότερες από 50 νέες λοιμώξεις σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο για 14 ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του τρίτου βήματος ανοίγματος, η χώρα θα μπορεί να ρυθμίσει τα ακόλουθα περαιτέρω ανοίγματα σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο”.

Με άλλα λόγια σύμφωνα με τα νέα μέτρα στη Γερμανία: Από τις 8 Μαρτίου θα γίνονται ανοίγματα με δείκτες ίσους ή κάτω του 50. Βήματα μπορούν να γίνονται με σταθερούς δείκτες 14 ημερών (8 Μαρτίου, 22 Μαρτίου, 5 Απριλίου), τότε θα ακολουθούν και επόμενα ανοίγματα.

Σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων, θα υπάρχει ένα λεγόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης που θα επαναφέρει τα μέτρα στο καθεστώς πριν από την 8η Μαρτίου.

Αυτό προβλέπει:

  • Άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων, θεάτρων, συναυλιών και κινηματογράφων.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να είναι δυνατά τα αθλήματα χωρίς επαφή σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και αθλήματα επαφής σε εξωτερικούς χώρους.
  • Στη συνέχεια, ένα πέμπτο βήμα ανοίγματος προβλέπει το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου.

Κάθε πολίτης θα πρέπει να λαμβάνει ένα δωρεάν γρήγορο τεστ μία φορά την εβδομάδα από τις 8 Μαρτίου.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει τα έξοδα.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει να προσφέρουν τα τεστ το συντομότερο δυνατόν, συνοδευόμενα από πιστοποιητικό του αποτελέσματος.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να είναι δυνατό τουλάχιστον ένα γρήγορο τεστ την εβδομάδα ανά πολίτη, το οποίο θα μπορεί να κάνει το εκπαιδευμένο προσωπικό σε κέντρα τεστ ή ιατρεία.

Οι εταιρείες θα καλύψουν το κόστος για τους υπαλλήλους και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να μιλήσει με την επιχειρηματική κοινότητα στο τέλος της εβδομάδας.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι πολίτες θα εμβολιάζονται τελικά στα ιατρεία – αυτό το μέτρο προορίζεται να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό εμβολιασμού.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζουν με μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τη σειρά εμβολιασμού.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το lockdown παρατείνεται: Τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 28 Μαρτίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, το εμβόλιο της Astrazeneca θα επιτραπεί και σε άτομα άνω των 65 ετών

Από τις 8 Μαρτίου θα είμαστε σε θέση να δούμε περισσότερα άτομα ξανά: Η συνάντηση του νοικοκυριού σας με ένα άλλο νοικοκυριό είναι τότε δυνατή – περιορίζεται σε πέντε άτομα το πολύ (παιδιά έως 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονται). Και: Ζευγάρια που δεν ζουν μαζί πρέπει να θεωρούνται ως ένα νοικοκυριό στο μέλλον.

Τα καταστήματα με είδη κηπουρικής, ανθοπωλεία και βιβλιοπωλεία μπορούν να ανοίξουν ξανά σε εθνικό επίπεδο από τις 8 Μαρτίου – αλλά υπόκεινται σε όρους.

Αυτοί περιλαμβάνουν κανόνες υγιεινής και τον περιορισμό ανά πελάτη σε δέκα τετραγωνικά μέτρα (για τα πρώτα 800 τετραγωνικά μέτρα της περιοχής πωλήσεων) και έναν επιπλέον πελάτη για κάθε επιπλέον 20 τετραγωνικά μέτρα περιοχής πωλήσεων.

Αυτό ισχύει επίσης για τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα, καθώς και σχολές οδήγησης – αλλά μόνο κατόπιν τεστ.

Η υποχρέωση τηλεργασίας παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου.

Η εθνική στρατηγική αυτοδιαγνωστικών τεστ που είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Jens Spahn για την 1η Μαρτίου αναβάλλεται έως τουλάχιστον τις αρχές Απριλίου.

Ο λόγος: Τον Μάρτιο δεν θα υπάρχουν ακόμα αρκετά αυτοδιαγνωστικά τεστ – γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν τα έχει παραγγείλει ακόμη. Μια «ειδική ομάδα» πρέπει τώρα να αναλάβει την παραγγελία.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ψήφισμα, θα συζητηθούν περαιτέρω βήματα έναρξης και η προοπτική για τους τομείς της γαστρονομίας, του πολιτισμού, των εκδηλώσεων, των ταξιδιών και των ξενοδοχείων που δεν έχουν κατονομαστεί εδώ.

UPDATE

Τα νέα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης σε απλά ελληνικά

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.