Γερμανία: Tα νέα ψηφίσματα που θα ισχύουν έως και 14 Φεβρουαρίου

Αυτός θα είναι ένας σκληρός χειμώνας για όλους μας! Με σοβαρές συνέπειες για οικογένειες, υπαλλήλους και εταιρείες.

Το απόγευμα της Τρίτης, η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί αποφάσισαν με τα νέα ψηφίσματα να παραταθεί το lockdown στη Γερμανία αρχικά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο κύριος λόγος: Οι πολιτικοί ανησυχούν για τους νέους μεταλλαγμένους ιούς (όπως αυτοί εμφανίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική), οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικοί από τον κανονικό κορωνοϊό.

Αυτές είναι οι νέες αλλαγές:

Η καγκελάριος ήθελε τα σχολεία να παραμείνουν γενικά κλειστά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Αλλά αυτό δεν πέρασε με ακριβώς αυτόν τον τρόπο.

► Τώρα τα κρατίδια πρέπει να κρατούν τα σχολεία κλειστά ή να αναστέλλουν τη διδασκαλία. Με άλλα λόγια, τα κρατίδια μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν τα σχολεία ανοιχτά, ακόμα και σε περίπτωση αναστολής των μαθημάτων.

Η καγκελαρία δικαιολογεί το κλείσιμο των σχολείων με το γεγονός ότι η βρετανική μετάλλαξη «θα διαδοθεί επίσης ευρέως μεταξύ των παιδιών και των νέων».

ΑΛΛΑ: Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η μετάλλαξη εξαπλώνεται περισσότερο στα παιδιά.

► Οι εργοδότες ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι στο μέλλον.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για λειτουργικούς λόγους και εάν δεν είναι δυνατή η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, οι εταιρείες θα πρέπει να διανέμουν μάσκες στους εργαζομένους.

Μετά τη σύνοδο κορυφής, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Hubertus Heil (48, SPD) κάλεσε τις εταιρείες να προσφέρουν υποχρεωτικά Homeoffice όπου είναι εφικτό και όπου το επιτρέπουν οι δραστηριότητες της επιχείρησης.

«Περιμένουμε από τους υπαλλήλους να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας. Πρόκειται για τη μείωση των κοινωνικών επαφών, στην εργασία και επίσης στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες», συνέχισε ο ομοσπονδιακός υπουργός.

Ο πολιτικός του SPD προειδοποίησε τους εργοδότες να μην κάνουν αυθαίρετη επιλογή σχετικά με την εργασία από το σπίτι και ανακοίνωσαν ελέγχους: «Πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα πού αυτή λειτουργεί – και πού όχι. Όπου είναι δυνατόν, θα πρέπει να το καταστήσουν αυτό εφικτό, και εάν υπάρχει αμφιβολία, αυτό θα ελεγχθεί από τις αρχές.

ΑΛΛΑ: Οι εργοδότες προειδοποιούν ήδη για μια λεγόμενη «γραφειοκρατία του Homeoffice». Οι εργοδότες και οι υπάλληλοι θα πρέπει να οργανώνουν την εργασία από το σπίτι ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

► Τα γηροκομεία και οι οίκοι ευγηρίας ταξινομούνται ως «τόποι που χρειάζονται προστασία λόγω της αυξημένης συχνότητας μόλυνσης». Επομένως εκεί πρέπει να πραγματοποιούνται επαρκή τεστ.

ΑΛΛΑ: Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί θέτουν αυτόν τον στόχο εδώ και μήνες.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πλήρως αναπτυγμένη στρατηγική τεστ, αλλά ο αριθμός των νεκρών ήταν τρομερός. Εκκρεμεί ακόμη συμφωνία μεταξύ οργανώσεων βοήθειας και καγκελαρίας σχετικά με τη χρήση εθελοντών.

Μάσκες

► Στο μέλλον, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες όταν ταξιδεύουν με τρένο και λεωφορείο.
Δηλαδή: Είτε μια απλή χειρουργική μάσκα είτε μια μάσκα FFP2 με ιδιαίτερα υψηλή προστασία – υφασμάτινες μάσκες απαγορεύονται εκεί στο μέλλον.

ΑΛΛΑ: Οι μάσκες FFP2 κοστίζουν έως και πέντε ευρώ και ούτε και οι χειρουργικές μάσκες δεν είναι δωρεάν.

Ο Sven Schulze, γενικός γραμματέας του CDU στη Σαξονία-Άνχαλτ, απαιτεί από το κράτος να παρέχει δωρεάν κατάλληλες μάσκες σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.