Γερμανία: Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (Hahn) δήλωσε πτώχευση

Η Flughafen Frankfurt-Hahn GmbH στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Το αεροδρόμιο είχε πρόσφατα υποστεί επανειλημμένες μειώσεις στον αριθμό των επιβατών – ακόμη και πριν από την πανδημία.

Ο διευθυντής Christoph Goetzmann δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa την Τρίτη ότι η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Bad Kreuznach. Το δικαστήριο διόρισε τον δικηγόρο της Φρανκφούρτης Jan Markus Plathner ως προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Το αεροδρόμιο Hahn ανήκει κατά 82,5 τοις εκατό στον κινεζικό όμιλο HNA. Η εταιρεία απέκτησε τις μετοχές από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου το 2017 έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπόλοιπο 17,5 τοις εκατό εξακολουθεί να κατέχεται από το κρατίδιο της Έσσης.

Το αεροδρόμιο Hahn κατέγραψε πρόσφατα αύξηση στις εμπορευματικές μεταφορές. Στον τομέα των επιβατών, από την άλλη πλευρά, το αεροδρόμιο δέχτηκε επανειλημμένες μειώσεις, ακόμη και πριν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας το 2020.

Το αεροδρόμιο κάποτε μετρούσε έως και τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αλλά τώρα απέχει πολύ από αυτό.

Ο κορυφαίος αερομεταφορέας επιβατών στο Hahn, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, μείωσε επίσης τις υπηρεσίες της στο Hunsrück και μετέφερε τις πτήσεις της σε γειτονικά, μεγαλύτερα αεροδρόμια.

Ο Goetzmann τόνισε στις αρχές Οκτωβρίου ότι διηύθυνε το αεροδρόμιο κατά την πανδημία χωρίς επιδοτήσεις και χωρίς εργασία βραχείας απασχόλησης (Kurzarbeit).

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε, η διοίκηση του αεροδρομίου ανέμενε ωστόσο έλλειμμα για το 2020. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, σχεδιάζουν “να επιτύχουν ένα θετικό ετήσιο αποτέλεσμα έως το 2024”.

Μετά από αυτό, τα αεροδρόμια γενικά δεν επιτρέπεται πλέον να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ.

Μια δικαστική διαμάχη σχετικά με εκατομμύρια από χρήματα των φορολογουμένων για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης-Hahn έλαβε χώρα αυτό το καλοκαίρι. Τότε, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε καταγγελία της Lufthansa.

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε έτσι μια προηγούμενη απόφαση. Η διαμάχη αφορούσε κρατικές ενισχύσεις για το αεροδρόμιο Hunsrück από το 1997 και συμβάσεις με τη Ryanair σχετικά με τα τέλη αεροδρομίου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης

Ελλάδα-Διαβατήρια: Αλλάζουν οι προϋποθέσεις χορήγησης

Η Τρικαλινή εταιρεία που μεγαλουργεί στη Γερμανία, αναζητά προσωπικό

Γερμανία: Λήξη έκτακτης ανάγκης τον Νοέμβριο εισηγείται ο Σπαν

Γερμανία: Οριστικό! Χωρίς όριο ταχύτητας η Autobahn

Covid στη Βαυαρία: Ποια τεστ υπάρχουν και ποιος αναλαμβάνει το κόστος

Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ πρότεινε ελέγχους στις πτήσεις από την Ελλάδα

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.