Γερμανία, xωρισμένοι λόγω Covid: Όταν η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα

Ανύπαντρα ζευγάρια χωρίζονται με απαγορεύσεις εισόδου που σχετίζονται με τον Covid – αυτοί που πλήττονται τώρα διαμαρτύρονται.

Η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, λέει ο Lukas Steinegger. Ο 31χρονος ζει στο Innsbruck της Αυστρίας, και η φίλη του Constanze Gabriel στο Μόναχο και αυτή την περίοδο είναι χωρισμένοι λόγω Covid,

Λόγω των μεταλλάξεων του ιού που βρέθηκαν στο Τιρόλο, ο Steinegger δεν μπορεί να δει την σύντροφό του από τις 13 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε στην AZ. “Τα άγαμα ζευγάρια χωρίζονται στα σύνορα”.

Τα ζευγάρια με πιστοποιητικό γάμου, από την άλλη πλευρά, επιτρέπεται να διασχίσουν τα σύνορα – τότε ισχύει μια υποχρέωση καραντίνας πέντε ημερών.

Σε μια επιστολή, ο Steinegger απευθύνεται τώρα στην κρατική κυβέρνηση της Βαυαρίας και στην κυβέρνηση του Τιρόλου.

Το αίτημα: Ίσα δικαιώματα για όλα τα ζευγάρια

Όπως επιβεβαίωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, σύντροφοι από την Τσεχική Δημοκρατία ή το αυστριακό κράτος του Τιρόλου δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γερμανία χωρίς πιστοποιητικό γάμου ή σύμφωνο συμβίωσης.

Συνεπώς, οι εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για “μέλη της οικογένειας” των Γερμανών, στους οποίους ανήκουν οι σύζυγοι.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, επίσης, τα ζευγάρια πρέπει να ταξιδέψουν μαζί, να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Ο σύντροφος που ζει στη Γερμανία πρέπει να εισέλθει στην περιοχή μετάλλαξης για “παραλαβή”, λέει ο Steinegger.

“Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη για μια οικογένεια, αλλά και από ανθρώπινη άποψη”, συνεχίζει.

Η υποχρέωση καραντίνας, είτε είναι κάποιος παντρεμένος είτε όχι, δεν είναι συμβατή με μια εργασία πλήρους απασχόλησης.

Ο Steinegger και η Theresa E. στρέφονται τώρα στην πολιτική για λογαριασμό “αμέτρητων ανθρώπων που επηρεάζονται”.

Οργανώθηκαν μέσω της ομάδας Facebook “Binationale Paare Österreich, Schweiz, Deutschland”, στην οποία περισσότερα από 2.000 άτομα που επηρεάζονται έχουν συγκεντρωθεί.

Συγκεκριμένα, αυτό που απαιτούν είναι: Μια επιλογή εισόδου για τους συντρόφους, ανεξαρτήτως υφιστάμενου γάμου ή συμφώνου συμβίωσης – χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εμείς ως κοινωνία πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον ιό όσο το δυνατόν περισσότερο”, γράφει ο Steinegger στην ανοιχτή επιστολή. “Αλλά πρέπει να επιτρέπεται να βλέπουμε τους αγαπημένους μας”.

Η υποχρέωση εγγραφής και η υποβολή ενός αρνητικού τεστ παραμένουν αμετάβλητα. Είμαστε σε θέση να το αποδεχτούμε κάθε φορά που διασχίζουμε τα σύνορα.

“Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν αρνούμαστε τον κίνδυνο από την πανδημία”, λέει ο Steinegger. Μια λύση για όλους πρέπει να βρεθεί εποικοδομητικά και με την απαραίτητη ασφάλεια.

Χρόνο με τον άνθρωπό μας

Εν τέλει, θέλουμε απλώς να περάσουμε χρόνο με τον άνθρωπό μας και όχι να κάνουμε πάρτι με ξένους. Η Theresa E., που ζει στο Μόναχο, και ο φίλος της στο Reutte στο Τιρόλο, έχει την ίδια άποψη.

“Για εμάς είναι μια από τις πιο βασικές ανάγκες να είμαστε σε θέση να δούμε ο ένας τον άλλον. Και αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για αόριστο χρονικό διάστημα”, λέει στην AZ.

Σύμφωνα με το σύνταγμα, ο γάμος και η οικογένεια είναι απαραβίαστα: “Ειδικά στην Ευρώπη – δεν μπορεί απλά να χτιστεί ένας τοίχος χωρίς καμία εξαίρεση.”

Δεν γίνεται να μην μπορούμε να βλέπουμε τον άνθρωπό μας από τη μία μέρα στην άλλη, λέει η 28χρονη. “Ο φίλος μου είναι η οικογένειά μου” – δεν πρέπει να έχει σημασία αν είναι κανείς παντρεμένος ή όχι.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.