Γερμανία: Yπέρ του σκληρού lockdown o ιδρυτής της Biontech

Υπέρ του σκληρού lockdown, εφόσον δεν υπάρξει σαφής αντιστροφή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων, τάσσεται ο συνιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Biontech με έδρα το Μάιντς, Ουγκούρ Σαχίν.

«Η μεγάλη πρόκληση των επόμενων εβδομάδων και πιθανώς και των επόμενων τριών έως τεσσάρων μηνών θα είναι να μειωθεί ο αριθμός των λοιμώξεων όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δυστυχώς, έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων στην Ευρώπη -και στη Γερμανία– ώστε δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε για να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Εάν δεν δούμε μια αντιστροφή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων, πρέπει να πάμε ξανά σε ένα αυστηρό lockdown», είπε στα δίκτυα RTL και n-tv.

Συγκεκριμένα για το καλοκαίρι είπε: «Το αν αυτό το καλοκαίρι θα είναι όπως το προηγούμενο είναι ο μεγάλος άγνωστος.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των λοιμώξεων, αλλά εάν αυτό δεν συμβεί (στην Γερμανία), θα απαιτηθεί ένα νέο σκληρό lockdown», πρόσθεσε ο συνιδρυτής της Biontech Σαχίν.

«Ωστόσο, έχουμε λόγους να ελπίζουμε. Εν τω μεταξύ, θα προμηθεύουμε την Ευρώπη με μεγάλο αριθμό δόσεων εμβολίων.

Αναμένουμε επίσης ότι θα δούμε τα αποτελέσματα των εμβολιασμών από τα τέλη Μαΐου. Εάν όλες οι εταιρείες προμηθεύουν εμβόλια και οι εμβολιασμοί πάνε καλά, η κανονικότητα μπορεί να επιστρέψει στο τέλος του καλοκαιριού και να αποφευχθεί έτσι ένα νέο lockdown το χειμώνα.

Επιπλέον, μόνο εμείς (oι εταιρείες Pfizer/Biotech) θα προμηθεύουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες δόσεις εμβολίων την εβδομάδα από ό,τι προηγουμένως.

Και προστίθενται επίσης σε αυτά και τα εμβόλια άλλων εταιρειών», συμπλήρωσε ο συνιδρυτής της Biontech.

Όσον αφορά τη στρατηγική εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αναβάλλονται οι δεύτεροι εμβολιασμοί.

Εκτιμώ τον κίνδυνο να μην αποστέλλονται (αρκετά) εμβόλια ώστε να πρέπει να αναβληθεί ο δεύτερος εμβολιασμός ως πολύ μικρό.

Θα πρέπει να χορηγηθούν όλα τα εμβόλια τα οποία είναι διαθέσιμα το συντομότερο δυνατό, έχοντας την πεποίθηση ότι νέα εμβόλια θα αποστέλλονται εβδομαδιαίως».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.