Γερμανία: Yπέρ υποψηφιότητας Laschet για την καγκελαρία ο Schäuble

Ο Wolfgang Schäuble τάχθηκε υπέρ του Armin Laschet ως κοινού υποψηφίου καγκελάριου Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών στις προσεχείς εθνικές εκλογές και επικρίνει τον Markus Söder για τη στάση του στο επίμαχο θέμα.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Wolfgang Schäuble είναι εναντίον της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Markus Söder.

“Είμαι υπέρ του κυρίου Laschet. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για το ποιος θα είναι ο (κοινός) υποψήφιος για την καγκελαρία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών”, δήλωσε σήμερα ο Schäuble στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Ο Schäuble προειδοποίησε επίσης να μην συνεχισθεί η περαιτέρω εξασθένιση του CDU.

“Δύσκολα μπορούσε να κερδίσουμε τις εκλογές χωρίς ένα ισχυρό, ζωντανό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Χρειαζόμαστε την ενότητα του CDU και του CSU”, τόνισε.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον Söder για την κριτική την οποία άσκησε στην απόφαση των κορυφαίων οργάνων του CDU να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Armin Laschet. “Αυτό δεν αντέχεται “, τόνισε.

Την περασμένη Δευτέρα, μετά τη σχετική σύσταση των οργάνων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υπέρ του Laschet, ο Söder δήωσε ότι δεν αντικατοπτρίζει ολόκληρο το εύρος του κόμματος και ήταν τελικά μια απόφαση η οποία ελήφθη στα παρασκήνια.

Ο Schäuble απέρριψε και πάλι μια ψηφοφορία στην (κοινή) κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για το επίμαχο θέμα.

“Δεν είναι της αρμοδιότητάς της να αποφασίσει ποιος θα μπορούσε να γίνει καγκελάριος μετά τις εκλογές”, είπε στο SWR.

Εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο αδελφών κομμάτων ώστε να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα εφόσον οι δύο οι αντίπαλοι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ τους μέχρι τότε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.