Γνωρίστε το γερμανικό χωριό που η μπύρα αναβλύζει από πηγάδι

Στη Φραγκονία (Βαυαρία), οι ντόπιοι και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πολύ ιδιαίτερες “βρύσες”. Εδώ, αντί για νερό ρέει μπύρα…

Υπάρχουν ειδήσεις που είναι πολύ παράξενες για να είναι αληθινές. Και μετά υπάρχουν εκείνες που πραγματικά ικανοποιούν κάθε αναγνώστη.

Μία που συνδυάζει και τα δύο είναι η ιστορία των σιντριβανιών μπύρας στη Φραγκονία.

Στο Krautheim, μια συνοικία του Volkach στην περιοχή Kitzingen της Κάτω Φραγκονίας στη Βαυαρία, από το πηγάδι του χωριού αναβλύζει μπύρα και νερό.

Είναι σαφές ότι το σιντριβάνι μπύρας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής. Έκλεισε το χειμώνα, σύντομα θα αξιοποιηθεί ξανά.

“Ένα σιντριβάνι του χωριού που βγάζει μπύρα αντί για νερό – ακούγεται απίστευτο – αλλά είναι!” Αυτό έγραψαν περήφανα οι υπεύθυνοι στο Facebook κατά την άντληση τον Φεβρουάριο.

Το κρασί στην πραγματικότητα κυριαρχεί στην Κάτω Φραγκονία. Το Volkach είναι το κέντρο της φραγκονικής αμπελοκαλλιέργειας, εξηγεί ο τοπικός εκπρόσωπος Dieter Söllner.

Στο Krautheim, ωστόσο, οι τουρίστες προτιμούν να πίνουν μπύρα. Και επιτρέπεται να την παίρνουν οι ίδιοι στο σιντριβάνι; “Δυστυχώς όχι”, απαντά ο Söllner γελώντας. Αν και αυτό είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν επετράπη για λόγους υγιεινής.

Σιντριβάνι μπύρας στο Krautheim κοντά στο Volkach

Το σιντριβάνι μπύρας κατασκευάστηκε το 2020 στο πλαίσιο της ανακαίνισης του κέντρου του χωριού, το οποίο έχει μόλις 220 κατοίκους.

Η ιδέα προήλθε από τους ίδιους τους κατοίκους και ανάγεται σε μια μακρά παράδοση ζυθοποιίας. Σύμφωνα με τον Söllner, χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να γίνει η ιδέα πραγματικότητα.

Η βρύση αποτελεί φόρο τιμής στην τοπική ζυθοποιία Düll, για την οποία το Krautheim είναι διάσημο. “Εδώ παρασκευάζεται μπύρα πάνω από 350 χρόνια”.

Πόσο κόστισε; Το συνολικό κόστος για την ανακαίνιση του χωριού στο Krautheim ανήλθε σε περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ, εξηγεί ο Söllner, αναφερόμενος σε πληροφορίες του δημάρχου.

Από αυτά, η πόλη Volkach πλήρωσε περίπου 560.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρηματοδοτήθηκαν από κρατικές επιχορηγήσεις.

Σιντριβάνια μπύρας στην Άνω Φραγκονία: Κάποιοι το παρακάνουν…

Στην Άνω Φραγκονία, επίσης, ένα σιντριβάνι μπύρας προκαλεί αναστάτωση – αλλά με διαφορετική αντίληψη. Επειδή κάποιοι λάτρεις της μπύρας το παράκαναν, το σιντριβάνι στέρεψε..

Το σιντριβάνι Lindig κοντά στο Pünzendorf κοντά στο Bamberg στην Άνω Φραγκονία παρέχει πάντα στους διερχόμενους παγωμένη εμφιαλωμένη μπύρα.

Στο ειδυλλιακό δάσος, ένας κορμός δέντρου στον οποίο αναβλύζει μια δροσερή πηγή: Οι ντόπιοι γεμίζουν πάντα με μπουκάλια από διάφορες μπύρες Φραγκονίας.

Για μια δωρεά με βάση την εμπιστοσύνη, οι διψασμένοι πεζοπόροι μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους- για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα κουτί δωρεά για την συντήρηση.

Η βρύση έχει λατρευτικό χαρακτήρα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Το σιντριβάνι τυγχάνει επίσης καλής υποδοχής στο Google: Με 25 κριτικές θετικές κριτικές. Ένας χρήστης γράφει: “Σπουδαία ιδέα και ωραίο που κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει”.

Ένας άλλος γράφει: “Απόδειξη ότι η ειλικρίνεια, η αξιοπρέπεια και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους υπάρχουν ακόμα εδώ. Ένα κομμάτι του ουρανού στο έδαφος της Φραγκονίας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.