Έρχεται νέο κύμα απεργιών για τη Δευτέρα στο Μόναχο

Τι λείπει από τις δημόσιες συγκοινωνίες της Βαυαρίας;

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Μόναχο παρέλυσαν λόγω προειδοποιητικής απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το επόμενο κύμα απεργιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Τα λεωφορεία και οι συρμοί του μετρό ήταν ακινητοποιημένα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Verdi κάλεσε σε ολοήμερες προειδοποιητικές απεργίες και οι περισσότεροι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς ακολούθησαν.

Μόνο λίγα λεωφορεία εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Μονάχου. Η απεργία παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και στην υπόλοιπη Βαυαρία.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο, όλα είχαν επανέλθει στην κανονικότητα. Τώρα το επόμενο κύμα απεργιών στο πλαίσιο της διαμάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (6 Μαρτίου).

Απεργία στο Μόναχο: Verdi ανακοινώνει τα σχέδια για τη Δευτέρα

Το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε νέες προειδοποιητικές απεργίες στις αρχές της εβδομάδας.

Μεταξύ άλλων, το προσωπικό των νοσοκομείων και των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καλείται να απεργήσει, εν μέρει επίσης ο οδοκαθαρισμός ή η αποκομιδή απορριμμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε η περιφερειακή ένωση Verdi της Βαυαρίας στο Μόναχο. Από την προειδοποιητική απεργία δεν θα επηρεαστούν μόνο το Μόναχο, αλλά και άλλες βαυαρικές πόλεις.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παραλύσουν εντελώς οι δημόσιες συγκοινωνίες. Ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί ότι θα υπάρξουν διακοπές.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, η Βέρντι θα καλέσει σε στάσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς και στα κοινωνικά ιδρύματα.

Επιπλέον, θα υπάρξουν περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες μέχρι τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο Sinan Öztürk, αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής.

Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων για τις αυξήσεις των μισθών δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 27 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, οι άνθρωποι στο Μόναχο και τη Βαυαρία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για περαιτέρω στάσεις εργασίας.

Προειδοποιητική απεργία στο Μόναχο: Ο δήμαρχος Ράιτερ απαιτεί γρήγορη συμφωνία για τους μισθούς

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, προτρέπει για μια γρήγορη συμφωνία στη σύγκρουση των συλλογικών διαπραγματεύσεων του τομέα των δημόσιων υπηρεσιών.

“Όλα είναι ξεκάθαρα, οι εργοδότες γνωρίζουν επίσης ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει και πρέπει να υπάρξει πλήρης αύξηση των μισθών”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD στο BR το Σάββατο (4 Μαρτίου).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης