Η Bosch προγραμματίζει 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Ο τεχνολογικός όμιλος Bosch που εδρεύει στη Στουτγάρδη σχεδιάζει σύντομα να προσφέρει στους υπαλλήλους της εμβολιασμούς.

Άλλες εταιρείες από τα νοτιοδυτικά προετοιμάζουν επίσης εμβολιασμούς.

Στουτγάρδη – Η γερμανική οικονομία συνεχίζει να επιταχύνει τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο τεχνολογικός όμιλος Bosch με έδρα τη Στουτγάρδη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κάνει σύντομα μια προσφορά εμβολιασμού στους υπαλλήλους της.

«Η υποδομή είναι σε θέση, οι γιατροί της εταιρείας μας είναι έτοιμοι. Θα ξεκινήσουν με τους εμβολιασμούς με το που καταστεί αυτό δυνατός για τις εταιρείες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Filiz Albrecht.

Στο χώρο του ερευνητικού κέντρου στο Renningen, η Bosch σκοπεύει να παρέχει έως 1.400 εμβολιασμούς την ημέρα για υπαλλήλους στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης σε ένα μεγάλο κέντρο.

Εάν υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα, η προσφορά εμβολιασμού θα πρέπει επίσης να επεκταθεί στους συγγενείς, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει επίσημη έγκριση για αυτό.

Η Bosch θέλει να δώσει σε περίπου 130.000 υπαλλήλους της στη Γερμανία την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού σε περισσότερες από 50 άλλες τοποθεσίες – είτε σε τοπικά κέντρα εμβολιασμού είτε μέσω της ιατρικής υπηρεσίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προγραμματίζονται συνολικά έως και 6.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τελικές οργανωτικές προετοιμασίες, όπως η εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Bosch βασίζεται επίσης στην εσωτερική τεχνογνωσία για την εκστρατεία εμβολιασμού της: Η εγγραφή εμβολιασμού πραγματοποιείται μέσω εσωτερικού λογισμικού – τα προφίλ αλουμινίου για τις καμπίνες στο κέντρο εμβολιασμού Renningen προέρχονται από την εταιρεία του ομίλου Bosch Rexroth.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ιατρική ομάδα της Bosch απασχολεί 200 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 50 γιατρών.

Ο ανώτερος ιατρός της εταιρείας Falko Papenfuß ανακοίνωσε ότι έχουν πολυετή εμπειρία με εμβολιασμούς κατά της γρίπης.

Η Bosch σχεδιάζει επίσης προσφορά εμβολιασμού για τους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένες τοποθεσίες στην Κίνα, τη Γαλλία, την Ινδία, τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη την δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Εκτός από τη Bosch, άλλες εταιρείες στα νοτιοδυτικά ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό στις επιχειρήσεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων της Στουτγάρδης Daimler, ανακοίνωσε ότι σύντομα θέλει να εμβολιάζει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους την ημέρα.

Οι υπάλληλοι της Daimler μπορούν ήδη να εγγραφούν για εμβολιασμούς μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Στα μέσα Μαΐου, ωστόσο, δώδεκα εταιρείες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη πρόκειται να αρχίσουν να εμβολιάζουν τους υπαλλήλους τους ως μέρος ενός πρότυπου έργου.

Επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης σε συνεννόηση με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια (IHK) και όλοι ανήκουν στη λεγόμενη υποδομή ζωτικής σημασίας.

Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας, οι εταιρείες θα λάβουν έως και 1000 δόσεις εμβολίου από το κρατίδιο.

Στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις παράδοσης από τους κατασκευαστές και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πιθανότατα θα υπάρχει αρκετό διαθέσιμο εμβόλιο για όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, ώστε να είναι σε θέση να εμβολιάσουν το εργατικό δυναμικό τους.

Κάθε εβδομάδα περίπου τρία εκατομμύρια δόσεις της Biontech αποστέλλονται σε ιατρούς και εταιρικούς ιατρούς στη Γερμανία.

“Οι εμβολιασμοί σε εταιρείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν ομάδες που δεν ήταν ακόμη πρόθυμες να εμβολιαστούν”, λέει ο Johannes Schmalzl, γενικός διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στουτγάρδης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.