Η παλαιότερη οδός στο Μόναχο υπάρχει από τον Μεσαίωνα

Το παλαιότερο όνομα δρόμου του Μονάχου υπάρχει από τον Μεσαίωνα και έχει ηλικία περίπου 840 ετών. Η ιστορία πίσω από το όνομα και η αντίστοιχη πλατεία…

Το παλαιότερο όνομα δρόμου του Μονάχου: Ένας δρόμος έγινε πλατεία

Κατά τον Μεσαίωνα, η πόλη είχε έκταση μόλις 17 εκτάρια και αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από διάφορες αγορές.

Η αγορά βοοειδών, παλαιότερα γνωστή ως “in foro pecorum” στα λατινικά, αναφέρεται για πρώτη φορά μεταξύ 1242 και 1251.

Τα πρώτα έσοδα της Μονής Tegernsee στο Μόναχο από το εμπόριο βοοειδών χρονολογούνται σε αυτή την εποχή – σύμφωνα με το “Χρονικό της πόλης του Μονάχου”.

Με ηλικία περίπου 780 ετών, το “Rindermarkt” είναι επομένως το παλαιότερο όνομα δρόμου που έχει παραδοθεί και εξακολουθεί να επιβιώνει.

“Στην αρχή δεν ήταν πλατεία, αλλά μόνο δρόμος”, αναφέρει η ξεναγός της πόλης Stephanie Graßl. Επιπλέον, η Rindermarkt ονομαζόταν κάποτε λανθασμένα “bei den Watmangern” (έμποροι υφασμάτων).

Το χρονικό της πόλης το διαψεύδει αυτό. Θεωρείται ότι οι έμποροι υφασμάτων είχαν τους πάγκους τους κοντά στον πύργο του παλιού δημαρχείου.

Η παλαιότερη ονομασία δρόμου του Μονάχου: Η σημερινή σχεδίαση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

“Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε για πόσο καιρό πραγματικά πωλούνταν βοοειδή στην Rindermarkt. Ωστόσο, η πλατεία αναφέρεται και ως συνοικία της πόλης στις 21 Ιανουαρίου 1363”, λέει η Graßl.

Ευγενείς πατρίκιοι έχτισαν εκεί τις κατοικίες τους και χτίστηκε το σημερινό Löwenturm – πιθανότατα ως δεξαμενή νερού για ένα συγκρότημα κήπων.

Η πλατεία δεν σχεδιάστηκε όπως φαίνεται σήμερα παρά μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς, ο αρχικός δρόμος που οδηγούσε προς το Oberanger ξαναχτίστηκε και η Rindermarkt επεκτάθηκε ώστε να γίνει η σημερινή πλατεία.

“Σήμερα λειτουργεί ως καταφύγιο ηρεμίας στην παλιά πόλη και πολλές εκδηλώσεις, όπως το Stadtgründungsfest ή το Kripperlmarkt, λαμβάνουν χώρα εκεί”.

Ο παλαιότερος πύργος: δεξαμενή νερού ή καταφύγιο;

Υπάρχει και κάτι άλλο ιστορικό στην Rindermarkt: ο πύργος Löwenturm (πύργος των λιονταριών). Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί γρίφο: Πότε χτίστηκε; Και για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε;

Σύμφωνα με την πινακίδα στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου, τιτλοφορείται ως θρυλικό απομεινάρι του πρώτου τείχους της πόλης.

“Αυτό όμως δεν ισχύει, διότι οι τοίχοι του είναι πολύ λεπτοί για κάτι τέτοιο”, λέει η Graßl. Πιο πιθανό, λέει, είναι ο γίγαντας ύψους 23 μέτρων να χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως πύργος νερού για ένα συγκρότημα κήπων, καθώς κάτω από αυτόν έρεε και το ρέμα Angerbach.

Το 2005/2006, το μνημείο αποκαταστάθηκε με κόστος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και έκτοτε λάμπει στη σημερινή του μεγαλοπρέπεια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.