Γερμανία: Απαγόρευση θέρμανσης με πετρέλαιο-αέριο σε νέα κτίρια

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των κλιματικών στόχων

Η Γερμανία θα απαγορεύσει τη θέρμανση με φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε νέα ή ανακαινισμένα κτήρια από το επόμενο έτος και πιθανότατα θα αυξήσει τις επιδοτήσεις για να στηρίξει τη σταδιακή κατάργησή τους, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Σύντομα αναμένεται νέος νόμος που θα απαιτεί από τα νέα κτίρια να προμηθεύονται τα δύο τρίτα της θέρμανσής τους από ανανεώσιμες πηγές, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο κτιριακός τομέας της Γερμανίας αποτελεί το ένα τρίτο των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της χώρας και έχει επανειλημμένα χάσει τον στόχο μείωσης.

Ένας τομέας στήριξης θα είναι οι αντλίες θερμότητας – οι οποίες χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για να αντλούν θερμότητα από το εξωτερικό για τη θέρμανση του σπιτιού και το ζεστό νερό – έτσι ώστε οι άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα να εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν την τεχνολογία, δήλωσε ο Χάμπεκ.

Η Γερμανία προσφέρει επί του παρόντος επιδοτήσεις που φτάνουν το 45% της τιμής μιας αντλίας, εάν αυτή αντικαταστήσει έναν παλιό λέβητα πετρελαίου.

Πηγή: NEWMONEY

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.