Η ψήφος σου, η Χώρα σου: Η παγκόσμια καμπάνια για την ψήφο των Απόδημων

Στόχος της προωθητικής καμπάνιας για την ψήφο των Απόδημων είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ψήφος σου, η Χώρα σου», πραγματοποιείται παγκοσμίως η καμπάνια για την εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Την εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων του εξωτερικού για τους όρους και τους τρόπους μπορούν να λάβουν μέρος στις επόμενες εθνικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους ενεργοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που απευθύνεται σε όλους τους απόδημους Έλληνες:

«Τώρα, φέρνουμε την Ελλάδα σε εσένα όπου και αν ζεις, γιατί πλέον μπορείς να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας σου.

Μπες στη νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώσου για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και υπόβαλε την αίτηση σου στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού».

Στόχος της προωθητικής καμπάνιας για την ψήφο των Απόδημων, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είναι η μεγιστοποίηση της επικοινωνιακής ωφέλειας και της επικοινωνιακής αποτελεσματικότητας προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων του εξωτερικού στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Η ενημερωτική εκστρατεία επεξηγεί βήμα, βήμα τη διαδικασία εγγραφής των απόδημων Ελλήνων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν όσοι Έλληνες του εξωτερικού:

• έχουν διαμείνει δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών

• έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημερωτική εκστρατεία προβάλλεται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα του εξωτερικού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προβλέπεται και ο διαμοιρασμός έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Δείτε εδώ την διαδικασία βήμα-βήμα 

Το σποτ του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Απόδημων

Διαβάστε ακόμα: Απόδημοι: Σημασία δεν έχει πού ζεις, αλλά πού χτυπάει η καρδιά σου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.