Καύσωνας: Δικαιώματα μαθητών και φοιτητών στη Βαυαρία

Γερμανία εκπαίδευση πανεπιστήμιο φοιτητές

Θερμοκρασίες έως και 36 βαθμούς αναμένονται για σήμερα, Τρίτη (11.07.23). Πολλοί μαθητές προσβλέπουν σε ημέρες καύσωνα. Αλλά πότε οι μαθητές έχουν απαλλαγή από τη ζέστη και ποιοι είναι οι κανονισμοί στον χώρο εργασίας;

Οι θερμοκρασίες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα, Τρίτη (11.07.23), αναμένονται μέγιστες τιμές έως και 36 βαθμούς.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποίησε για υψηλές θερμοκρασίες.

Σε τέτοιες ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, οι εκκλήσεις για “ημέρα καύσωνα” γίνονται κάθε φορά πιο δυνατές.

Κατανοητό, όταν οι ακτίνες του ήλιου δεν δείχνουν έλεος και δυσκολεύουν πολύ τη μάθηση ακόμη και το πρωί.

Δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας για τα βαυαρικά σχολεία όσον αφορά τις θερμοκρασίες στις οποίες χορηγούνται την απαλλαγή μαθητών από το σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αφήνει στις εκάστοτε σχολικές διοικήσεις να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν σε πολύ ζεστό καιρό. Εξάλλου, οι συνθήκες διαφέρουν από τάξη σε τάξη.

Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να επιστρέψουν οι μαθητές σπίτια τους: Ορισμένα σχολεία μεταφέρουν τα μαθήματα σε πιο δροσερές αίθουσες ή βγαίνουν έξω.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.