Παρόν και μέλλον Ελληνικών Κοινοτήτων-Φορέων Βάδης-Βυρτεμβέργης

Διαδικτυακή Συνάντηση Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης σε συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ελληνικών Κοινοτήτων Μανχάιμ και Μπάκνανγκ σας προσκαλεί την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, 2 μ.μ., στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, Altes Feuerwehrhaus Süd, Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart, στην:

 1. Ημερίδα με το επίκαιρο θέμα «Παρόν και μέλλον των Ελληνικών Κοινοτήτων και Φορέων της Βάδης-Βυρτεμβέργης»,
 2. καθώς και στις 7 μ.μ. στο πλέον καθιερωμένο «Γεύμα Γνωριμίας» με τη νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, Μαρία Κεχρή.

Ι. Γνωρίζουμε όλοι λίγο πολύ τα προβλήματα των ελληνικών φορέων και κυρίως των ελληνικών κοινοτήτων.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε τα φλέγοντα θέματα που αφορούν πολλούς φορείς, αλλά και τις περισσότερες κοινότητες.

Πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε μελλοντικά να φτάσουμε. Ποιος ο ρόλος των ελληνικών κοινοτήτων, ποια η αναγκαιότητα του Ελληνισμού και ποια η συνεργασία με τους γερμανικούς και άλλους αλλοδαπούς φορείς της εδώ κοινωνίας;

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ελληνικών Κοινοτήτων, Παναγιώτης Δροσινάκης, θα κάνει εισήγηση επί του θέματος και κατόπιν θα συζητηθούν οι εξής θεματικές ενότητες – προβληματισμοί γύρω από την:

 1. Προώθηση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και της ιστορίας
 2. Προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών φορέων (κοινή δράση), καθώς και με φορείς των γερμανικών και λοιπών αλλοδαπών φορέων
 3. Προώθηση του εθελοντισμού
 4. Στήριξη της πρώτης/δεύτερης γενιάς σε θέματα εξυπηρέτησης κοινωνικού σκοπού
 5. Αντιμετώπιση στεγαστικών και άλλων προβλημάτων σε σχέση με οικονομικούς πόρους
 6. Διάφορα (θεματικές συμμετεχόντων)

ΙΙ. Μετά το πέρας της ημερίδας θα καλωσορίσουμε τη νέα Γενική Πρόξενο με το καθιερωμένο «Γεύμα γνωριμίας» όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να τοποθετηθούμε, καθώς και να θέσουμε ερωτήσεις στη νέα Πρόξενο για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Για ευνόητους λόγους σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι το Σάββατο, 30.09.2023.

Θα χαρούμε όπως μας στείλετε θεματικές, που εσείς θέλετε να συζητήσουμε.

Με εκτίμηση,

 • Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης
 • Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μανχάιμ
 • Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μπάκνανγκ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης