Καύσωνας στη Γερμανία: Τι κανονισμοί ισχύουν στο χώρο εργασίας;

Newsroom

Updated on:

3.3.2023: Ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε παγκοσμίως

Εάν κάνει πολύ ζέστη για να εργαστείτε, υπάρχει περίοδος καύσωνα στη Γερμανία. Οι εργαζόμενοι δεν το απολαμβάνουν αυτό. Όμως οι εργοδότες πρέπει να αναλάβουν δράση εάν ξεπεραστούν ορισμένες θερμοκρασίες.

Ο ήλιος χτυπάει στο γραφείο μέσα από το παράθυρο, ο αέρας είναι καταπιεστικός και αρκετά πυκνός και η εργασία γίνεται ανυπόφορη. Η θερμοκρασία στο γραφείο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 26 βαθμούς. Αυτό επισημαίνει η Stiftung Warentest αναφερόμενη στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (BAuA).

Εάν το θερμόμετρο σκαρφαλώσει πάνω από τους 26 βαθμούς, ο εργοδότης θα μπορούσε να λάβει μέτρα – εάν είναι πάνω από 30 βαθμούς, υποχρεούται να αναλάβει δράση. Εάν δεν βοηθήσει τίποτα και η θερμοκρασία στο γραφείο ανέβει πάνω από τους 35 βαθμούς, ο χώρος δεν είναι πλέον κατάλληλος για εργασία, σύμφωνα με το BAuA.

Ανεμιστήρες και δροσερά ποτά

Αλλά ακόμη και τότε, το να πηγαίνετε απλώς στο σπίτι δεν επιτρέπεται. Αντ’ αυτού, οι εργαζόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προϊσταμένους τους ή με το συμβούλιο εργασίας.

Τα μέτρα προστασίας από τη ζέστη από την πλευρά του εργοδότη μπορεί να είναι π.χ. ανεμιστήρες. Εάν υπάρχουν κώδικες ένδυσης, μπορούν να χαλαρώσουν. Τα αφεντικά μπορούν επίσης να μεταφέρουν την εργασία σε πιο δροσερές ώρες ή να παρέχουν παγωμένα ποτά.

Φυσικά, τα όρια θερμότητας δεν ισχύουν σε χώρους όπου μια συγκεκριμένη θερμοκρασία είναι απαραίτητη για τις εργασίες, όπως σε μια χαλυβουργία.

Ωστόσο, οι εργοδότες θα πρέπει να προστατεύουν όσους πρέπει να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους στον καυτό ήλιο από την υπεριώδη ακτινοβολία, για παράδειγμα με αντηλιακό, προστατευτικό ρουχισμό ή αντηλιακά πανιά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.