Σε ποια περιοχή της Γερμανίας έγινε η θερμοκρασία ρεκόρ 2023;

Έρχεται σχέδιο προστασίας από τη ζέστη στη Γερμανία

Ζέστη, ζέστη, Βάδη-Βυρτεμβέργη: Η υψηλότερη θερμοκρασία του έτους μέχρι στιγμής μετρήθηκε στην περιοχή της Καρλσρούης: 38,0 βαθμοί στο Waghäusel-Kirrlach…

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη βίωσε το πιο ζεστό Σαββατοκύριακο του έτους μέχρι στιγμής – ακόμη και σε παγγερμανική σύγκριση. 38,0 βαθμοί Κελσίου μετρήθηκαν στο Waghäusel-Kirrlach (περιφέρεια Καρλσρούης) το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με μετεωρολόγο της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD) στη Στουτγάρδη.

Αυτό κατέστησε το νοτιοδυτικό κρατίδιο τη θερμότερη περιοχή της Γερμανίας την Κυριακή, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Στο Κίτσινγκεν στην Κάτω Φραγκονία, το θερμόμετρο ανέβηκε στους 37,8 βαθμούς υπό σκιά.

Ζέστη επικρατούσε και στις μεγαλύτερες πόλεις του νοτιοδυτικού τμήματος, όπως το Μανχάιμ (37,6 βαθμοί), το Φράιμπουργκ (36,2 βαθμοί) ή η Στουτγάρδη (36,1 βαθμοί). Ακόμη και το Feldberg προσέφερε ελάχιστη δροσιά: 24 βαθμοί μετρήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε υψόμετρο 1486 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Μέλα Δρυμός. Επίσης, το Σάββατο μετρήθηκε στη Γερμανία η επίσημη υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς μέχρι στιγμής: 35,7 βαθμοί στο Tönisforst (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης