Καιρός Βαυαρία : Πλημμυρισμένοι δρόμοι και μονοπάτια

Καιρός Βαυαρία: Η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας το νερό έχει ήδη πλημμυρίσει δρόμους και μονοπάτια.

Επηρεάζεται ιδιαίτερα ο βορράς (δηλ. ολόκληρη η Φραγκονία) και τμήματα του Άνω Παλατινάτου, αλλά και ο νότος κατά μήκος των Άλπεων.

Το επίπεδο προειδοποίησης της υπηρεσίας για τις πλημμύρες είναι στο τρία (το δεύτερο υψηλότερο) και ισχύει επί του παρόντος για τις περιοχές: Bamberg, Lichtenfels, Kulmbach, Coburg και Landshut.

Επικρατεί ακόμα κίνδυνος χιονοστιβάδων στις Βαυαρικές Άλπεις, ειδικά πάνω από το υψόμετρο των 1.600 μέτρων. Το επίπεδο προειδοποίησης χιονοστιβάδων ήταν στο 3 από συνολικά 5 το Σάββατο.

Σε απότομες πλαγιές, οι χιονοστιβάδες μέχρι τα μεσαία υψόμετρα θα μπορούσαν επίσης να επιλυθούν λόγω της βροχής στις Άλπεις.

Τις τελευταίες ημέρες έβρεξε αρκετά στο κρατίδιο της Βαυαρίας, σε μεγάλα υψόμετρα στις Άλπεις, και έτσι η Γερμανική Υπηρεσία Καιρού (DWD) εξέδωσε προειδοποιήσεις για έντονη βροχή και λιώσιμο χιονιού.

Η υπηρεσία διάσωσης στο Allgäu προειδοποίησε περιηγητές και πεζοπόρους το Σάββατο λόγω του κινδύνου χιονοστιβάδας.

Η χαλάρωση της κατάστασης θα είναι πιθανή μόνο από την επόμενη Τετάρτη λόγω περαιτέρω βροχοπτώσεων, ανέφερε.

Για την Κυριακή, η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει βροχή κυρίως κοντά στις Άλπεις, σε περιοχές της νότιας Βαυαρίας μπορεί όμως να πέσει χιόνι.

Στη Φραγκονία και το Άνω Παλατινάτο, ο ήλιος θα λάμπει σε ορισμένες περιοχές. Με μέγιστες τιμές μείον 2 έως συν 4, αρχικά θα έχει πιο κρύο στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν ξανά στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.