Κατασχέθηκε για πρώτη φορά ακίνητη περιουσία Ρώσων στη Γερμανία

Η εισαγγελία και η ομοσπονδιακή εγκληματολογική αστυνομία κατέσχεσαν τρία διαμερίσματα στο Μόναχο. Τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν σε δύο Ρώσους πολίτες.

Ο λόγος είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τα έσοδα από τα ενοίκια θα περιέλθουν τώρα στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου.

Για πρώτη φορά κατασχέθηκαν ακίνητα στη Γερμανία βάσει των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εισαγγελία του Μονάχου Ι, κατασχέθηκαν τρία ιδιωτικά διαμερίσματα στη βαυαρική πρωτεύουσα καθώς και ο λογαριασμός για τις πληρωμές των ενοικίων.

Από τις κατασχέσεις επηρεάστηκαν ένα μέλος της Κρατικής Δούμας, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε μόνο ως “L.”, και η σύζυγός του, η οποία ήταν εγγεγραμμένη ως κάτοικος Μονάχου. Οι βαυαρικές αρχές διεξάγουν έρευνα κατά του ζευγαριού για φερόμενη παραβίαση των κυρώσεων που ισχύουν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στο ρωσικό κοινοβούλιο, ο L. φέρεται να ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος με το οποίο ο πρόεδρος Πούτιν ήθελε να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητα κράτη.

Συνεπώς, ο L. είναι ένα από τα πρόσωπα κατά των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στις 23 Φεβρουαρίου 2022.

Ο L., αλλά και η σύζυγός του K., η οποία ζει στο Μόναχο, δεν μπορούν πλέον να επωφεληθούν από οποιαδήποτε κεφάλαια. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι το ζευγάρι των Ρώσων κατέχει από κοινού δύο διαμερίσματα στο Μόναχο και ότι η σύζυγος είναι επίσης η μοναδική ιδιοκτήτρια ενός τρίτου διαμερίσματος.

Εισαγγελία: δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ανάλογες υποθέσεις

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου Ι, πρόκειται για την πρώτη υπόθεση στη Γερμανία στην οποία όχι μόνο “δεσμεύτηκαν” περιουσιακά στοιχεία, αλλά κατασχέθηκαν πραγματικά ακίνητα.

Μια τέτοια διαδικασία είναι δυνατή βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της νομολογίας, αν και δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής ανάλογες περιπτώσεις, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το μίσθωμα παραπέμπεται στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου με άμεση ισχύ

Τα έσοδα από τα ενοίκια και των τριών διαμερισμάτων, ύψους περίπου 3.500 ευρώ, πήγαιναν σε λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα. Ως εκ τούτου, το τοπικό δικαστήριο του Μονάχου διέταξε την κατάσχεση των τριών διαμερισμάτων και του τραπεζικού λογαριασμού κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας.

Οι αντίστοιχες εγγραφές στο κτηματολόγιο έγιναν τη Δευτέρα. Οι ενοικιαστές μπορούν να συνεχίσουν να μένουν στα διαμερίσματα, αλλά πρέπει να καταθέτουν τα μηνιαία ενοίκια στο Πρωτοδικείο του Μονάχου με άμεση ισχύ.

Πηγή: BR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.