Kids on Tour: Πως ταξιδεύουν τα παιδιά με γερμανικά τρένα χωρίς συνοδό

Δεν μπορείτε να συνοδεύσετε τα παιδιά σας σε ταξίδι με τρένο; Μαζί με υπαλλήλους του σταθμού, διασφαλίζουμε ότι τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Τα πιο σημαντικά πράγματα με μια ματιά

  • Για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών
  • Κάθε Παρασκευή και Κυριακή σε 8 επιλεγμένες διαδρομές εντός της Γερμανίας
  • Συνοδεία και απασχόληση από παιδαγωγικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους του σταθμού
  • Τιμή 35 ευρώ συν 5,90 ευρώ έξοδα αποστολής για τα ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Κράτηση: 0180 6 99 66 33 (σταθερό: 20 ct / κινητό τηλέφωνο έως 60 ct / κλήση)

Πώς να κλείσετε την υπηρεσία “Kids on Tour”

Οι γονείς μπορούν να κάνουν κράτηση από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και το Σάββατο, την Κυριακή και τις εθνικές αργίες από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού, χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί “Betreuung”.

Τηλεφωνικώς: 0180 6 99 66 33 (20 ct / κλήση από το σταθερό δίκτυο, χρέωση για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έως 60 λεπτά/κλήση).

Οι συνοδοί μας

Για το Kids on Tour, περισσότεροι από 50 εθελοντές του σταθμού είναι καθοδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε όλη τη Γερμανία. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με το Kids on Tour ελέγχεται προσεκτικά και εκπαιδεύεται για καταλληλότητα από τον σταθμό και αναλαμβάνει να συμμετέχει τακτικά στην περαιτέρω εκπαίδευση.

Γιατί Kids on Tour;

Μερικές φορές οι γονείς ή οι παππούδες δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση, η Deutsche Bahn, σε συνεργασία με την Bahnhofsmission, προσφέρει ασφαλή ταξιδιωτική υποστήριξη για παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους με το τρένο.

Γελάστε, παίξτε, πείτε ιστορίες και ζήστε μαζί συναρπαστικές περιπέτειες. Τα παιδιά λατρεύουν να ταξιδεύουν με το τρένο και είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό μαζί με άλλα παιδιά.

Η μαμά, ο μπαμπάς, οι παππούδες και άλλοι συγγενείς νιώθουν καλά όταν γνωρίζουν ότι το παιδί τους δεν είναι μόνο του και απολαμβάνει τη συντροφιά με άλλα παιδιά. Οι ενήλικες έχουν επίσης πολύ ελεύθερο χρόνο – ανεκτίμητη αξία!

Χάρτης διαδρομής και χρονοδιαγράμματα

Η υπηρεσία “Kids on Tour” διατίθεται σε 8 διαδρομές στη Γερμανία.

Τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους μπορούν να πάνε και να κατεβούν σε σταθερούς σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Οι σταθμοί και οι ώρες ταξιδιού ισχύουν τις Παρασκευές και τις Κυριακές· οι ημέρες ενδέχεται να διαφέρουν κατά τις αργίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή διατίθενται επίσης από το κέντρο εξυπηρέτησης στο 0180 6 99 66 33 (20 λεπτά/κλήση από σταθερό, για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας το πολύ 60 λεπτά/κλήση).

Λάβετε υπόψη ότι έκτακτα γεγονότα ενδέχεται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα. Στο κέντρο εξυπηρέτησής μας, θα ενημερωθείτε για τις τρέχουσες αναφορές κυκλοφορίας και πιθανώς τα δεδομένα χρονοδιαγράμματος που έχουν αλλάξει.

Εδώ θα βρείτε τον χάρτη διαδρομών: https://www.bahn.de/p/view/mdb/bahnintern/zielgruppen_-_msc/teens_twens/kids/kinderkonzept_2016/mdb_287755_rz_bm_kids-karte_print_11-2018.pdf

Συνοδευτικό συμβόλαιο για παιδιά στην περιοδεία

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το συμβόλαιο για τη συνοδεία παιδιών που ταξιδεύουν μόνα τους με την υπηρεσία Kids on Tour: https://www.bahn.de/p/view/mdb/bahnintern/zielgruppen_-_msc/teens_twens/kids/kids_on_tour/mdb_253035_begleitvertrag_fin.pdf

Η αναχώρηση

Την ημέρα του ταξιδιού, φέρνετε το παιδί σας στην αποστολή του σταθμού (Bahnhofsmission) στο χώρο του αντίστοιχου σταθμού αναχώρησης.

Μπορείτε να περάσετε το χρόνο εκεί μαζί μέχρι να ξεκινήσει το ταξίδι και οι εργαζόμενοι και τα παιδιά να φύγουν για την πλατφόρμα.

Να είστε εκεί εγκαίρως, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη του ταξιδιού, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την αποστολή του σταθμού να υποδεχτεί εσάς και το παιδί σας και να ελέγξει τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα.

Η παράδοση στην αποστολή του σταθμού σάς επιτρέπει να αποχαιρετήσετε το παιδί σας με ηρεμία και χωρίς τη φασαρία της πλατφόρμας.

Το ασφαλές ταξίδι του παιδιού σας είναι η μεγαλύτερη μας ανησυχία και ζητάμε την κατανόησή σας ότι δεν είναι δυνατόν να αποχαιρετήσετε τα παιδιά στις συχνά πολυσύχναστες πλατφόρμες.

Στο τρένο

Το πολύ πέντε παιδιά ταξιδεύουν μαζί με ένα συνοδευτικό άτομο. Εάν εγγραφούν περισσότερα παιδιά, θα χρησιμοποιηθεί ένας επιπλέον συνοδός.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε παιδί μέσα στη μικρή ομάδα λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή. Η επαφή, η αφήγηση ιστοριών και το παιχνίδι με άλλα παιδιά σπάνια οδηγούν σε πλήξη.

Εάν το ταξίδι είναι μακρύ, οι συνοδοί είναι καλά εξοπλισμένοι με παιχνίδια και βιβλία.

Η άφιξη

Όταν φτάσουν στο σταθμό προορισμού, τα παιδιά παραλαμβάνονται στο τρένο από προσωπικό από την αποστολή του σταθμού (Bahnhofsmission), μεταφέρονται στην αποστολή του σταθμού και παραδίδονται στο άτομο που έχετε ονομάσει.

Παρακαλούμε να είστε εκεί εγκαίρως, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη άφιξη.

Πόσο κοστίζει η υπηρεσία

Η χρέωση για τη συνοδευτική υπηρεσία για παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους είναι 35,00 ευρώ ανά ταξίδι συν το εισιτήριο της εκάστοτε διαδρομής.

Τα αδέλφια που ταξιδεύουν μαζί πληρώνουν 30,00 ευρώ. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με πιστωτική κάρτα ή έμβασμα.

Για την αποστολή των εγγράφων υπηρεσίας στην ιδιωτική σας διεύθυνση χρεώνεται τέλος 5,90 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.