Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι ομογενείς στη Γερμανία που θέλουν να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της σύναψης συμβολαίου (Handyvertrag) ή της απλής αγοράς προπληρωμένης κάρτας SIM.

Πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν πλέον και ευέλικτα, pay-as-you-go προγράμματα, όπου οι πελάτες που γεμίζουν τακτικά τις προπληρωμένες κάρτες SIM λαμβάνουν δωρεάν μηνύματα, κλήσεις και δεδομένα.

Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία

Σύγκριση πακέτων κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία

Αν δεν είστε σίγουροι ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι η κατάλληλη για εσάς, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο σύγκρισης τιμών όπως το DeinHandy για να συγκρίνετε τα πακέτα;

Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία | By bongkarn thanyakij

Συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, τείνουν να είναι σχετικά ανελαστικά.

Συνήθως έχουν ελάχιστη διάρκεια 24 μηνών και συχνά περιέχουν ρήτρα που επιτρέπει την αυτόματη ανανέωσή τους μόλις λήξει το αρχικό συμβόλαιο.

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας πρόωρα, θα χρεωθείτε με ένα βαρύ τέλος.

Πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν επίσης μειωμένες τιμές για πακέτα συμβολαίων που συνδυάζουν κινητά τηλέφωνα με το διαδίκτυο ή σταθερές τηλεφωνικές γραμμές.

Πρέπει να συνάψω συμβόλαιο ή να αγοράσω προπληρωμένη κάρτα SIM στη Γερμανία;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο καιρό θα μείνετε στη Γερμανία. Μετά τη σύναψη, τα συμβόλαια τηλεφώνου είναι σχετικά απλά και προσφέρουν ηρεμία – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανανέωση, για παράδειγμα.

Ωστόσο, αν δεν είστε καθόλου σίγουροι για το πόσο καιρό θα μείνετε στη Γερμανία (όπως πολλοί ομογενείς), ίσως είναι συνετό να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM για να αποφύγετε πρόσθετα έξοδα στο μέλλον.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των προπληρωμένων SIM είναι η ευελιξία: δεν δεσμεύεστε με συμβόλαιο και είστε ελεύθεροι να φύγετε όποτε θέλετε.

Μπορεί επίσης να αποβεί φθηνότερη, καθώς πολλές τηλεφωνικές εταιρείες θα σας παρέχουν δωρεάν μια SIM και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ανταμείβουν την τακτική ανανέωση με μπόνους λεπτά, μηνύματα ή δεδομένα.

Απόκτηση γερμανικής κάρτας SIM

Από το 2017, όποιος επιθυμεί να συνάψει συμβόλαιο τηλεφώνου ή να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα SIM στη Γερμανία πρέπει να προσκομίσει έγκυρη ταυτότητα και αποδεικτικό διεύθυνσης.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της γερμανικής κυβέρνησης να πατάξει την ανώνυμη επικοινωνία μεταξύ εγκληματιών. Επομένως, για να αποκτήσετε έναν γερμανικό αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα χρειαστείτε:

  • έγκυρη ταυτότητα, όπως διαβατήριο (όχι άδεια οδήγησης)
  • Πιστοποιητικό εγγραφής (Anmeldebescheinigung)
Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Απόκτηση γερμανικής κάρτας SIM | By Pexels–2286921

Η κινητή τηλεφωνία στη Γερμανία: Περιαγωγή στην ΕΕ

Τα καλά νέα είναι ότι, από το 2017, αν έχετε γερμανικό κινητό τηλέφωνο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τα λεπτά, τα μηνύματα και τα δεδομένα σας οπουδήποτε στην ΕΕ χωρίς να επιβαρύνεστε με πρόσθετες χρεώσεις περιαγωγής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.