Νέοι κανόνες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στη Γερμανία;

Είτε πρόκειται για το αυτοκόλλητο ελέγχου, είτε για τροποποιημένα ασφάλιστρα ηλεκτρονικού αυτοκινήτου είτε για αλλαγές στις κατηγορίες τύπου της ασφάλισης οχημάτων. Μάθετε εδώ τι πρέπει να γνωρίζουν τώρα οι οδηγοί στη Γερμανία για τις νέες αλλαγές του 2023.

Το 2022 πλησιάζει στο τέλος του και μαζί του ορισμένοι κανονισμοί για τους οδηγούς στη Γερμανία λήγουν, ενώ άλλοι προστίθενται.

Για να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να πηγαίνετε από το Α στο Β με ασφάλεια και δεν θα χάσετε κανένα ασφάλιστρο, σας παρουσιάζουμε συνοπτικά ποια νέα πρότυπα και νόμοι θα ισχύουν για τη γερμανική οδική κυκλοφορία από το 2023, σύμφωνα με πληροφορίες της Autozeitung.

Φόρος CO2 στη Γερμανία

Στην πραγματικότητα, οι φόροι CO2 για τη βενζίνη και το ντίζελ θα ανέβουν στο επόμενο ακριβότερο επίπεδο το 2023.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί υπερβολικά, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει την ετήσια, σταδιακή αύξηση του φόρου CO2 για το 2023.

Για τους οδηγούς οχημάτων στη Γερμανία, αυτό σημαίνει ότι οι φόροι δεν θα αυξηθούν από 30 σε 35 ευρώ ανά τόνο CO2 το νέο έτος.

Θα πρέπει να αλλάξετε το δίπλωμα οδήγησής σας στη Γερμανία

Έως το 2033, όλες οι άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν πριν από τις 19 Ιανουαρίου 2013 πρέπει να αλλάξουν με τη νέα άδεια οδήγησης της ΕΕ.

Εάν η άδεια εκδόθηκε πριν από το 1999, το έτος γέννησης καθορίζει την προθεσμία αλλαγής. Όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1959 και 1964 έχουν ακόμη προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2023 για να αλλάξουν την άδεια οδήγησης.

Στην άδεια οδήγησης σε μορφή κάρτας, θα βρείτε την ημερομηνία έκδοσης στο μπροστινό μέρος στο σημείο 4α. Για όλες τις άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν μετά τις 18 Ιανουαρίου 2013, θα βρείτε ήδη μια ημερομηνία λήξης στο σημείο 4β.

Νέοι κανόνες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στη Γερμανία;
Δίπλωμα οδήγησης στη Γερμανία | By Smederevac

Ακύρωση της πριμοδότησης για τα υβριδικά plug-in αυτοκίνητα στη Γερμανία

Από το 2023, τα plug-in υβριδικά οχήματα δεν θα λαμβάνουν πλέον επιδότηση.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύει μειωμένο ασφάλιστρο για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα: μέχρι την καθαρή τιμή καταλόγου των 40.000 ευρώ, θα υπάρχει επιδότηση 4500 ευρώ από το κράτος και 2250 ευρώ από τον κατασκευαστή. Η συνολική επιδότηση ανέρχεται σε 6750 ευρώ.

Για καθαρές τιμές καταλόγου έως 65.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται σε 3.000 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά 4.500 ευρώ. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023, μόνο ιδιώτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιδότηση των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων.

Ποσόστωση GHG στη Γερμανία

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα το 2023 εκδίδοντας ένα πιστοποιητικό CO2 σε εταιρείες που εκπέμπουν υπερβολικά πολύ διοξείδιο του άνθρακα σύμφωνα με την ποσόστωση μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου (ποσόστωση GHG). Το πιστοποιητικό μπορεί να πωλείται εκ νέου κάθε χρόνο.

Νέο χρώμα για το αυτοκόλλητο

Χρόνο με το χρόνο, τα αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν στο συνεργείο για γενική επιθεώρηση. Το 2023, θα έρθει η σειρά όλων των αυτοκινήτων με ροζ αυτοκόλλητο.

Αφού περάσετε το γενικό έλεγχο, θα λάβετε ένα πορτοκαλί αυτοκόλλητο, το οποίο θα ισχύει μέχρι το 2025.

Αλλαγές σε τύπους και περιφερειακές κατηγορίες στη Γερμανία

Περίπου 4,8 εκατομμύρια οδηγοί θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν χρήματα το 2023 λόγω των νέων κατηγοριών ασφάλισης αυτοκινήτου.

Από την άλλη πλευρά, περίπου 8,1 εκατομμύρια θα τοποθετήσουν το αυτοκίνητό τους σε υψηλότερη κατηγορία σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Haftpflichtversicherung: Τι είναι η γερμανική ασφάλιση αστικής ευθύνης

Για περίπου 29,3 εκατομμύρια οδηγούς, τίποτα δεν θα αλλάξει σε σχέση με το 2022.

Από το 2023, η περιφερειακή κατηγορία θα αλλάξει για περίπου 10,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε υψηλότερο επίπεδο. Περίπου 5,5 εκατομμύρια οδηγοί θα υποβαθμιστούν. 26,8 εκατομμύρια θα παραμείνουν στην ίδια περιφερειακή κατηγορία με το 2022.

Νέοι κανόνες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στη Γερμανία;
Ασφάλιση αυτοκινήτου στη Γερμανία | By AndreyPopov

Υποχρεωτικές μάσκες στο κουτί πρώτων βοηθειών

Δύο μάσκες κάλυψης προσώπου (απλή χειρουργική ή FFP2) αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού του κιτ πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Όσοι δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό έχουν προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 για να τις τοποθετήσουν στο κιβώτιο πρώτων βοηθειών τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης