Μαρίενπλατς: Γνωρίστε την κεντρική πλατεία του Μονάχου

Η Μαρίενπλατς (γερμ.: Marienplatz, “Πλατεία της (Παρθένου) Μαρίας”) είναι η κεντρική πλατεία του Μονάχου, το κέντρο τόσο της σύγχρονης πόλης όσο και του παλαιότερου, πεζοδρομημένου σήμερα, τμήματός της. Αποτελεί κεντρική πλατεία του Μονάχου από το 1158.

Μαρίενπλατς Μονάχου
Δημαρχείο Μονάχου

Η Μαρίενπλατς βρίσκεται στην παλιά πόλη και κατά το Μεσαίωνα αποτελούσε αγορά και σημείο διεξαγωγής αγώνων και τουρνουά.

Πήρε το όνομά της από μια Στήλη της Παρθένου Μαρίας (Mariensäule) που ανεγέρθηκε στο κέντρο της το 1638, για να εορταστεί το τέλος της Σουηδικής κατοχής μετά τον Τριακονταετή Πόλεμο. Επάνω στη στήλη βρίσκεται ένα χρυσό άγαλμα της Παναγίας, που την απεικονίζει πάνω σε μια ημισέληνο ως “Βασίλισσα των Ουρανών” και αρχικά βρισκόταν στη Φράουενκιρχε.

Marienplatz Μονάχου
Όψη του Δημαρχείου στο Μόναχο

Σήμερα στην πλατεία κυριαρχεί το Νέο Δημαρχείο του Μονάχου, κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα. Και το τεράστιο γκλόκενσπιλ στον βόρειο πύργο του, που έλκει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στην ανατολική πλευρά βρίσκεται το Παλαιό Δημαρχείο, γοτθικού ρυθμού.

Η πεζοδρομημένη περιοχή μεταξύ της Κάρλσπλατς (Karlsplatz) και της Μαρίενπλατς (Marienplatz) φιλοξενεί πολυκαταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις και αποτελεί δημοφιλή τουριστική διαδρομή της πόλης.

Η πλατεία έχει περίπου 100 μέτρα μήκος και 50 μέτρα πλάτος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Marienplatz monaxou
Χριστούγεννα στο Μόναχο