Βόλτα στη Στουτγάρδη: Το Νέο Παλάτι της Στουτγάρδης

Η κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης (Schlossplatz) είναι το πιο «ζωντανό» τμήμα της πόλης, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, ενώ προσφέρει άπλετο χώρο για βόλτες, χαλάρωση και πικ-νικ στα γρασίδια.

Αρκετά συχνά εδώ διοργανώνονται open-air συναυλίες, ενώ στις αρχές Αυγούστου κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της πόλης, η πλατεία στο νέο παλάτι της Στουτγάρδης μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό και πολύβουο κέντρο διερχομένων!

Από τα μέσα του 19ου αιώνα επετράπη και στους «κοινούς θνητούς» της πόλης να απολαμβάνουν τους κήπους του παλατιού, με τη μετατροπή τους σε αστικό πάρκο.

Στουτγκάρδη πλατεία παλατιού
Η κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης (Schlossplatz)

Στη μέση της πλατείας υψώνεται η στήλη Jubiläumssäule (1841) στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το άγαλμα της θεάς της αρμονίας. Πίσω ακριβώς βρίσκεται το Νέο Παλάτι.

Οι εργασίες κατασκευής (και μετατροπής) στο νέο παλάτι της Στουτγάρδης διήρκεσαν από το 1746 ως το 1807. Ως εκ τούτου φέρει ένα μίγμα αρχιτεκτονικών επιρροών. Από μπαρόκ, κλασσικό, ροκοκό κ.ά.

Η κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης (Schlossplatz)
Πίσω όψη από το Schlossplatz

Tip: Αν τα ψώνια είναι το χόμπι σας, θα βρείτε το στοιχείο σας στην περίφημη οδό Königstraße. Το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Γερμανίας (1.200 μέτρα). Κι αν χρειάζεστε Wi-Fi μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν σύνδεση που παρέχεται στην πλατεία Schlossplatz.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

Αξιοθέατα Στουτγκάρδης
Παλάτι της Στουτγάρδης από την πίσω πλευρά

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.