Μετρό του Μονάχου: Πολύχρωμες εικόνες κατά των διακρίσεων

Σε βίντεο κλιπ στο μετρό του Μονάχου, άνθρωποι μιλούν για τις εμπειρίες τους με τον ρατσισμό.

Δύο νέοι από το Μόναχο κάθονται πάνω σε μια κουβέρτα. Ο άντρας ελέγχεται από την υπηρεσία ασφαλείας. Η γυναίκα όχι. Ο άντρας είναι μελαχρινός.

Είναι μια κατάσταση για την οποία πολλοί άνθρωποι έχουν κάτι να πουν. “Ρατσισμός είναι όταν είμαι ο μόνος που ελέγχεται λόγω του χρώματος του δέρματός μου”, λέει.

Η σκηνή είναι μόνο ένα από τα βίντεο κλιπ που παίζουν τώρα στο S-Bahn και το U-Bahn του Μονάχου.

Η δράση αυτή ξεκίνησε από το γραφείο δημοκρατίας της πόλης επί τη ευκαιρία των Διεθνών Εβδομάδων κατά του Ρατσισμού, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Διεθνείς εβδομάδες κατά του ρατσισμού

“Από την αρχή της πανδημίας παρατηρήσαμε μια μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση ρατσιστικών και αντισημιτικών συνομιλιών”, λέει η επικεφαλής της ειδικής μονάδας, Miriam Heigl.

Τα κλιπ δείχνουν πώς ακριβώς γίνεται αυτή η διάκριση. Όπως και μία κοινωνική λειτουργός που λέει σε ένα κλιπ ότι πάντα την θεωρούν για πελάτη – αυτός είναι ρατσισμός γι’ αυτήν.

Μια γυναίκα από το Μόναχο με μαντίλα λέει ότι γι’ αυτήν ρατσισμός είναι “όταν οι άνθρωποι με κοιτούν και νομίζουν ότι ξέρουν από πού προέρχομαι”.

Η επίσημη εκδήλωση έναρξης για τις Διεθνείς Εβδομάδες κατά του Ρατσισμού 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου στις 7 μ.μ. online στο www.muenchen.de.

Έχει τίτλο “Αλληλεγγύη σε καιρούς κορωνοϊού. Ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση ρατσιστικών και αντισημιτικών συνομιλιών στο πλαίσιο της πανδημίας”.

Die Clips sind im Comic-Stil gehalten | By © LHM

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.