Μόναχο: Ο δήμαρχος Reiter επιβεβαιώνει την επιθυμία για χαλάρωση

Εάν ο δείκτης επίπτωσης παραμείνει κάτω από το 35 στο Μόναχο, θα πρέπει να εφαρμοστούν νέοι κανόνες για τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και το λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μονάχου, Dieter Reiter.

Ήταν ήσυχος για μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά κατά την πανδημία. Τώρα ο δήμαρχος Dieter Reiter (SPD) πιέζει για γρήγορη χαλάρωση.

Το όριο του 35 επιτεύχθηκε την Τρίτη. Όταν ρωτήθηκε, ο Reiter ανακοίνωσε πώς πρόκειται να προχωρήσει: “Η τελευταία απόφαση έθεσε μια επίπτωση 7 ημερών της τάξεως του 35 ανά 100.000 κατοίκους για την επόμενη χαλάρωση.

Επομένως, αν παραμείνουμε κάτω του 35 για τις επόμενες ημέρες, θα ζητήσω πριν την επόμενη σύνοδο στις 3 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Söder να εισαγάγει περαιτέρω βήματα χαλάρωσης, ειδικά για το Μόναχο”.

Ο Reiter είχε ήδη κάνει αντίστοιχη δήλωση τη Δευτέρα. “Βρισκόμαστε στο Μόναχο με συχνότητα 7 ημερών λίγο πάνω από το 35. Εάν η τάση συνεχιστεί και ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμείνει σταθερός, θα πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα βήματα χαλάρωσης”.

Σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, ο κ. Reiter είχε ήδη μιλήσει με τον Markus Söder την περασμένη εβδομάδα πριν από τη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών σχετικά με την αύξηση των επιτρεπόμενων προσωπικών επαφών και το μερικό άνοιγμα. Για παράδειγμα, του λιανικού εμπορίου, της γαστρονομίας ή των πολιτιστικών ιδρυμάτων και του αθλητισμού. “Αυτά δεν εφαρμόζονται ακόμη σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Reiter.

Ολοκληρωμένοι κανόνες υγιεινής εφαρμόστηκαν με επιτυχία πέρυσι, ειδικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, της γαστρονομίας και του πολιτιστικού τομέα. “Ένα άνοιγμα σε αυτούς τους τομείς με σταθερά χαμηλό αριθμό 7 ημερών μικρότερο από 35 θα ήταν ένα σωστό κατά τη γνώμη μου μέτρο”, τονίζει ο δήμαρχος.

Στο πλαίσιο μιας επταήμερης επίπτωσης κάτω του δείκτη του 50, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση, τουλάχιστον για εμάς στο Μόναχο – χάρη στην υποδειγματική συμπεριφορά των πολιτών μας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.