Μόναχο: Οι γονείς διαμαρτύρονται – “Ανοίξτε τα σχολεία αμέσως!”

“Ανοίξτε τα σχολεία – αμέσως!”: Γονείς και παιδιά διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στα πλαίσια διαδήλωσης στο Μόναχο για το άνοιγμα των σχολείων.

Περισσότεροι από 250 γονείς και παιδιά διαμαρτυρήθηκαν δυνατά με σφυρίχτρες και συνθήματα μπροστά από την κρατική καγκελαρία: Με μάσκες και ειρηνικά.

Οι λέξεις στα πανό δείχνουν το πρόβλημα. “Το σχολείο μόνο μέσω διαδικτύου δεν κάνει καλό”. “Οι μαθητές του Μονάχου θέλουν να πάνε στο σχολείο. Το κλείσιμο είναι ένα τεράστιο βάρος για τις οικογένειες.

Τα σχολεία δεν είναι hotspots”, λέει η Verena Matzner, εκπρόσωπος της διαδήλωσης.

“Ανοίξτε τα σχολεία – αμέσως!”

Με τον συνδιοργανωτή Benjamin David από την ένωση Isarlust, ενεργοποίησε πάνω από 250 γονείς και παιδιά στο Μόναχο.

Την Τρίτη διαμαρτυρήθηκαν για μια ώρα με σφυρίχτρες και συνθήματα εναντίον της ξεχωριστής οδού που ακολουθεί η Βαυαρία με τα μέτρα: Αναγκάζει μαθητές με δείκτη επίπτωσης 100 και άνω σε τηλεκπαίδευση.

“Είναι ένας εφιάλτης. Τα παιδιά μας έχουν παραμεληθεί εδώ και 13 μήνες. Είναι σχεδόν μόνο στο σπίτι. Υποφέρουν”, λέει η Edith Konrath, η οποία ήρθε στην διαδήλωση με τους δύο γιους της.

Η μητέρα λέει: “Η διαδήλωση ήταν ήρεμη. Όλοι φορούσαν μάσκες. Παιδιά βγήκαν και μίλησαν επίσης στη σκηνή. Ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετές διαμάχες στο σπίτι”.

Λείπουν επίσης οι εξισορροπητικές αθλητικές δραστηριότητες. Ο γιος της Konrath και μαθητής της Δευτέρας Δημοτικού (8) παραπονιέται: “Η τηλεκπαίδευση είναι χάλια”.

Ο 15χρονος γιος της ανησυχεί για το πώς να καλύψει τα κενά του στην ύλη: “Ανοίξτε τα σχολεία αμέσως”.

Από την κρατική καγκελαρία; Καμία αντίδραση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.