Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες

Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες

Για πολλούς ανθρώπους, η βουτιά στη λίμνη για να δροσιστούν είναι μέρος του καλοκαιριού όσο και ο ήλιος. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν τι άλλο υπάρχει στο νερό των γερμανικών λιμνων μαζί με τους άλλους λουόμενους. Ας το μάθουμε…

Κάποια δεν έχουν πόδια ή οστά, αλλά τρία σαγόνια με δόντια ξυράφι, άλλα έχουν σκληρά νύχια ή ξεπερνούν σε μήκος τα δύο μέτρα.

Όμως όλα έχουν ένα κοινό: κατά κανόνα δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Μια λίστα με τους μυστικούς κατοίκους των λιμνών κολύμβησης.

1. Χέλια (Aale)

Σίγουρα μπορείτε να συναντήσετε χέλια στις λίμνες. Έχουν σχήμα φιδιού, μακρόστενο σώμα και βρίσκονται κυρίως σε λίμνες κοντά σε εκβολές ποταμών.

Τα χέλια είναι νυκτόβια και ζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από πέτρες, σε σχισμές ή στη λάσπη στον πυθμένα των νερών.

Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες
Χέλια (Aale)

2. Σκορπιός του νερού (Wasserskorpion)

Ο σκορπιός του νερού είναι ένα έντομο της οικογένειας των σκορπιών και συναντάται σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης.

Το μήκος του σώματός του φτάνει τα 1,7 έως 2,5 εκατοστά και προτιμά να ζει στα ρηχά νερά λιμνών ή των λασπωδών ποταμών.

Ο σκορπιός του νερού είναι εντελώς ακίνδυνος για τον άνθρωπο.

3. Λούτσος (Hecht)

Ο λούτσος είναι αρπακτικό ψάρι και διαδεδομένο στις λίμνες και τα ποτάμια. Στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε ψάρι της χρονιάς 2016.

Παρόλο που ο λούτσος φτάνει σε μήκος πάνω από ένα μέτρο και σε αντίθεση με τις επιτηδευμένες ιστορίες για καλοκαιρινές τρύπες για αδηφάγα τερατοψάρια που κυνηγούν αυστηρά το σκυλάκι της γιαγιάς ή ακόμα και απρόσεκτα παιδιά, είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο.

4. Ευγενής καραβίδα (Flusskrebs)

Η ευγενής καραβίδα ή ευρωπαϊκή καραβίδα είναι το μεγαλύτερο από τα είδη καραβίδας που ενδημούν στην Ευρώπη. Ζει 15 έως 20 χρόνια και φτάνει σε μέγεθος έως και 20 εκατοστά.

Σε αντίθεση με το όνομά τους, οι καραβίδες ζουν επίσης σε στάσιμα νερά, όπως οι λίμνες, αλλά παραμένουν μόνο σε μέρη όπου η ποιότητα του νερού είναι ιδιαίτερα καλή.

5. Νερόφιδο (Ringelnatter)

Τα φίδια του νερού βρίσκονται πολύ συχνά σε στάσιμα ή τρεχούμενα νερά. Έχουν μήκος 80-120 εκατοστά και κυνηγούν ψάρια καθώς και μικρά ερπετά και αμφίβια.

Είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά, όπως όλα τα άγρια ζώα, θα πρέπει να τα αφήνουμε ήσυχα.

6. Γουλιανός – Γατόψαρο (Waller)

Το γατόψαρο μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από δύο μέτρα. Υδρόβια πτηνά και πάπιες καταλήγουν μερικές φορές στο στομάχι του.

Οι άνθρωποι δεν ανήκουν στη λεία του. Υπάρχουν συχνές αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ασυνήθιστα μεγάλα αλιεύματα και περιστασιακές επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα.

Το 2001, ο σύγχρονος θρύλος του υποτιθέμενου γατόψαρου “Κούνο” στη λίμνη Volksgarten κοντά στο Mönchengladbach, το οποίο λέγεται ότι έφαγε ένα νεαρό dachshund, απασχόλησε τον Τύπο.

Το 2012, αναφέρθηκε η επίθεση ενός γατόψαρου σε έναν έφηβο σε λίμνη κολύμβησης στην Αυστρία.

Μυστικά υδάτων: 7 Ζώα που παραμονεύουν σε γερμανικές λίμνες
Γουλιανός – Γατόψαρο (Waller)

7. Βδέλλες (Egel)

Μικρότερο από ένα γατόψαρο, ωστόσο για πολλούς η προσωποποίηση του κακού της κολύμβησης:

Η φαρμακευτική βδέλλα, αποκαλούμενη επίσης κοινή βδέλλα, είναι μια πευκόμορφη βδέλλα με τρεις χιτινώδεις σιαγόνες στο φάρυγγα και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της οικογένειας των γναθοβδελλιδών.

Οι βδέλλες ζουν επίσης στο νερό. Ωστόσο, δεν συναντώνται σχεδόν ποτέ σε λίμνες κολύμβησης. Οι αλογόβιες βδέλλες είναι πιο πιθανό να βρεθούν εκεί.

Αυτά τα μικρά ζώα μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως και 15 εκατοστά. Είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.