NRW: Σε 13 δήμους οι μαθητές παραμένουν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία

Η αντιπολίτευση μιλάει για χάος. Η κυβέρνηση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW) ανακοίνωσε πού θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία τη Δευτέρα – και ποιοι κανόνες θα ισχύουν.

Ντίσελντορφ – Σε 13 δήμους με υψηλό ποσοστό μόλυνσης επτά ημερών, οι μαθητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως την επόμενη εβδομάδα.

Η κρατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μόνο οι τελικές βαθμίδες επιτρέπεται να παρακολουθούν μαθήματα στην τάξη.

Το κρατίδιο εφαρμόζει πλέον μέτρα για τους πληγέντες δήμους με δείκτη επίπτωσης άνω του 200 μέσω διατάγματος, η οποία αντιστοιχεί στους προγραμματισμένους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που εκκρεμούν ακόμη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις ακόλουθες πόλεις:

Duisburg, Gelsenkirchen, Hagen, Krefeld, Märkischer Kreis, Mülheim an der Ruhr, Oberbergischer Kreis, Rheinisch-Bergischer Kreis, Remscheid, Siegen-Wittgenstein, Solingen, Unna και Βούπερταλ.

Ο υπουργός Yvonne Gebauer είχε αρχικά αναπάντεχα ανακοινώσει για την εβδομάδα μετά το Πάσχα ότι τα σχολεία θα πρέπει να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Από την επόμενη Δευτέρα, τα σχολεία θα επιστρέψουν εναλλάξ σε εξ αποστάσεως και διά ζώσης διδασκαλία, υπό τον όρο ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους είναι κάτω από 200 μέσα σε μια εβδομάδα στη NRW.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ρυθμιστεί με συμπλήρωμα του διατάγματος:

“Εάν μια πόλη υπερβαίνει το όριο κρουσμάτων της τάξεως του 200 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, το Υπουργείο Υγείας θα καθορίζει με ένα γενικό διάταγμα την ημέρα από την οποία θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία“.

Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει από τη δεύτερη ημέρα και μετά. Εάν η τιμή επίπτωσης πέσει κάτω από 200 για τουλάχιστον τρεις ημέρες, η εκ περιτροπής διδασκαλία θα συνεχίζεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Gebauer για χάος πριν από την απόφαση αυτή.

Η ασαφής κατάσταση σχετικά με το θέμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από τη Δευτέρα σε δήμους, οι οποίοι είναι πάνω ή κοντά σε ένα δείκτη επίπτωσης του 200, είναι “υπερβολική απαίτηση για όλους τους εμπλεκόμενους”, δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων, Sigrid Beer.

“Ήταν προβλέψιμο ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα ξεπερνούσαν το όριο των 200 περιστατικών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”.

Το μέλος του SPD Jochen Ott άσκησε επίσης έντονη κριτική. “Σε αντίθεση με την ανακοίνωση της υπουργού Gebauer, δεν είναι αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης που έπρεπε να εφαρμοστεί όταν ξεπερνιέται το όριο των 200.

Αυτό προκάλεσε και πάλι μεγάλη σύγχυση και αναταραχές στη λειτουργία των σχολείων”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο – ανεξάρτητα από το γενικό διάταγμα που έχει πλέον δημοσιευτεί – θα συνεχιστεί ο συνήθης συντονισμός μεταξύ του Υπουργείου Υγείας του κρατιδίου και των περιοχών που σκοπεύουν να παρέχουν εξ αποστάσεως διδασκαλία κατόπιν αιτήματός τους.

Ο Dortmund ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι δεν θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης διδασκαλία στα σχολεία της πόλης από τη Δευτέρα. Εξαιρούνται οι τελικές τάξεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.